Het aantal bevestigde besmettingen in voorzieningen van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) is opgelopen tot 214. Die zijn verspreid over 54 zorgvoorzieningen in Vlaanderen, al zijn daar ook de vermoedelijke besmettingen bijgeteld. Dertig personen in een voorziening voor mensen met een handicap zijn al overleden aan de gevolgen van het virus. Op 10 april waren dat er 13.

Bewoners en/of hun ouders of voogd moesten aan het begin van de lockdown kiezen tussen voltijdse thuisverzorging of voltijds verblijf in de voorziening, tijdelijk zonder bezoek. De Vlaamse taskforce zou donderdag met een voorstel komen voor een bezoekersregeling, al zal die vermoedelijk anders zijn naargelang de specifieke doelgroepen, zei Beke dinsdag in de commissie.

Het aantal bevestigde besmettingen in voorzieningen van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) is opgelopen tot 214. Die zijn verspreid over 54 zorgvoorzieningen in Vlaanderen, al zijn daar ook de vermoedelijke besmettingen bijgeteld. Dertig personen in een voorziening voor mensen met een handicap zijn al overleden aan de gevolgen van het virus. Op 10 april waren dat er 13. Bewoners en/of hun ouders of voogd moesten aan het begin van de lockdown kiezen tussen voltijdse thuisverzorging of voltijds verblijf in de voorziening, tijdelijk zonder bezoek. De Vlaamse taskforce zou donderdag met een voorstel komen voor een bezoekersregeling, al zal die vermoedelijk anders zijn naargelang de specifieke doelgroepen, zei Beke dinsdag in de commissie.