30 maanden cel voor voormalig uitbater M-Onkey Bar voor zedenfeiten met minderjarigen

Redactie KW

De voormalige uitbater van de Roeselaarse M-Onkey Bar is door de rechter in Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van 30 maanden voor zedenfeiten met minderjarige jongens. De rechter sprak één jaar cel als effectieve straf uit waardoor hij na een verblijf van ruim 5 maanden in de gevangenis die wellicht binnenkort zal mogen verlaten. De komende tien jaar mag hij geen cafés voor minderjarigen meer open houden, de komende twintig jaar geen gezagsfuncties over minderjarigen uitoefenen.

In april 2019 sloot M-Onkey Bar in de kelder van het Zuidpand noodgedwongen de deuren omdat de ex-Grand Bazaar gesloopt zal worden. Toen al was uitbater Désiré H. (32) al eens veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 7 maanden omdat hij in ruil voor geld seks met een minderjarige had gevraagd.

“Het is duidelijk dat hij hier geen lessen uit trok”, vond de openbare aanklager. “Hij richtte zich telkens tot minderbegaafde, minderjarige jongens.”

Oneerbare voorstellen

Het was een begeleider van orthopedagogisch centrum Sint-Idesbald in Hooglede die na de zomer van 2019 aan de alarmbel trok. Hij had van kwetsbare jongeren die er begeleid worden, opgevangen dat ze oneerbare voorstellen kregen van Désiré H.

Op 16 oktober vloog H. in de cel. Uit onderzoek van zijn telefoon bleek inderdaad dat hij enkele minderjarige jongens van soms maar 15 jaar oneerbare voorstellen deed om seksuele handelingen te hebben.

In ruil kregen ze in zijn café gratis drankjes, af en toe betaalde hijgewoon voor hun diensten. In de jacuzzi van zijn woning kwam het in ieder geval af en toe tot seks.

Geen verkrachting

Voor verkrachting werd H. niet veroordeeld, wel voor aanranding van de eerbaarheid, prostitutie van minderjarigen, jeugdbederf en opwekken van ontucht.

Aan de slachtoffers moet hij een schadevergoeding van 1.600 euro betalen, bovenop een boete van 1.600 euro. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.