Het is de eerste keer dat het 'Black Box BBQ'-principe in ons land wordt toegepast. Dit betekent dat niemand van de deelnemers vooraf weet welke gerechten ze op de gril zullen moeten...

Het is de eerste keer dat het 'Black Box BBQ'-principe in ons land wordt toegepast. Dit betekent dat niemand van de deelnemers vooraf weet welke gerechten ze op de gril zullen moeten bereiden. De vijf hoofdingrediënten worden pas zaterdagnamiddag in Beringen bekendgemaakt. De deelnemende teams kunnen dus op voorhand niets inoefenen. Ze moeten ook bepalen welke bieren het best bij elk van hun gerechten geserveerd worden. De eigenlijke wedstrijd heeft zondag plaats bij brouwerij Liefmans in Oudenaarde. De gerechten worden beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van de heer Nicolas Soenen, biersommelier van Duvel-Moortgat. De juryleden quoteren zowel op de combinatie gerecht-bier, de smaak van het hoofdingrediënt, de gaarheid, het uitzicht en de presentatie en smaak van het geheel. Uit West-Vlaanderen nemen Ratatouille (Harelbeke), de Smoky Wizards (Zwevezele) en Team Matthias (Gistel) deel.