29-jarige atleet onverwacht overleden, vriendin is zeven maanden zwanger

Vreselijk nieuws bij Houtland Atletiek Club afgelopen weekend. Hun atleet Niels Van Doorne (29) uit Wingene is in de nacht van zaterdag op zondag onwel geworden en overleden. Zijn vriendin Elien Danneels (30), ook een atlete bij de Torhoutse atletiekclub, is bovendien zeven maanden zwanger.

Elien Danneels en Niels Van Doorne verwachtten eind januari hun eerste kindje. © Mathias Sanctorum

Het was omstreeks 2 uur ‘s nachts toen Niels onwel werd. Zijn vriendin Elien probeerde hem zelf te reanimeren en belde de hulpdiensten, maar er kon geen hulp meer baten. Niels overleed op amper 29-jarige leeftijd, terwijl hij eind januari voor het eerst vader zou worden. Sinds vorig jaar is Niels aangesloten bij Houtland Atletiek Club. De jongeman, die afkomstig is uit Moerkerke en nu met zijn vriendin in Wingene woonde, was daarvoor jarenlang actief als voetballer.

Trainer: “Je kon met Niels geen ruzie maken”

“Elien belde me zondag omstreeks 8.30 uur met het vreselijke nieuws”, klinkt het bij een geëmotioneerde Andy Inghelbrecht, trainer van de afstandslopers bij Houtland. “Niels is pas sinds vorig jaar volop bij ons beginnen te trainen, maar we kenden hem natuurlijk al veel langer. Hij was altijd mee met Elien, die zijn godin was. Het was een heel rustige kerel, waar je gewoon geen ruzie mee kon maken. Je kon hem ook alles vragen. Zo reed hij vorig jaar nog helemaal naar Wallonië om een clubmakker naar een wedstrijd te brengen, terwijl hij zelf niet deelnam. Daarnaast had Niels ook zeker aanleg voor atletiek. Hij trainde nog maar een jaar voluit en had dus nog wat groeimarge, maar het was duidelijk dat er potentieel inzat. Dat merkte je ook in zijn recente resultaten.”

“Niels werd een jaar geleden al eens onwel, hij werd toen van kop tot teen onderzocht”

“Vrijdag had Niels nog goed getraind en merkten we eigenlijk niets”, gaat Andy verder. “Wel zei hij dat hij wat stress had door een project op het werk, dat tegen dinsdag af moest zijn. Hij is namelijk ingenieur bij het Loppemse Himpe. Een jaar geleden werd Niels wel al eens onwel, toen viel hij flauw in de zetel.”

Niels Van Doorne aan de slag tijdens een cross eerder dit jaar.
Niels Van Doorne aan de slag tijdens een cross eerder dit jaar.© Hughes Vanhoucke

“Nadien werd hij van kop tot teen onderzocht en hebben ze niets gevonden. Er werd toen een bakje geplaatst net onder zijn huid. Geen defibrillator, maar een nieuwe methode om te detecteren wat er precies aan de hand was. Het voorbije jaar leek hij echter geen last te ondervinden.”

Clubfeest in mineur bij Houtland

Uitgerekend komend weekend is er bij Houtland Atletiek Club het jaarlijkse clubfeest. “Een feest in mineur natuurlijk, maar we zullen het wel laten doorgaan. Het zal deugd doen om samen te zijn, want iedereen binnen de club is heel erg aangeslagen. Dat merkte ik ook zondag, want mijn atleten besloten toch deel te nemen aan de CrossCup in Roeselare. Al deden de resultaten er natuurlijk niet echt toe… Toen ik Elien aan de telefoon hoorde, hield ze zich sterk, maar dat meisje bevindt zich natuurlijk in een emotionele rollercoaster. De begrafenis zal zaterdag plaatsvinden, maar in intieme kring.”

Houtland Atletiek Clubhttps://www.facebook.com/HoutlandAtletiek/https://www.facebook.comFacebook1

Vol droefenis vernamen wij vandaag het verschrikkelijke nieuws dat onze atleet Niels Van Doorne overleden is. Hij werd…

Geplaatst door Houtland Atletiek Club op Zondag 25 november 2018
rich1.0https://www.facebook.com/HoutlandAtletiek/posts/440614659802899552
Niels sloot pas vorig jaar aan bij Houtland Atletiek Club, maar liet toch al mooie resultaten optekenen.
Niels sloot pas vorig jaar aan bij Houtland Atletiek Club, maar liet toch al mooie resultaten optekenen.© Mathias Sanctorum

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.