28 leerlingen van Sint-Leo Hemelsdaele Brugge in quarantaine na twee coronagevallen

Redactie KW

In Sint-Leo Hemelsdaele in het centrum van Brugge testten twee leerlingen positief op het coronavirus. Het gaat om twee kinderen uit hetzelfde gezin. In totaal zitten ook 28 klasgenoten nu twee weken in quarantaine. “We schakelden weer over op afstandsonderwijs”, zegt directeur Pascal Craeye.

Nadat dinsdag al bekend raakte dat een klas van het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut in Sint-Andries in quarantaine moest na een positieve coronatest bij één van de leerlingen blijkt nu dat dat ook bij Sint-Leo Hemelsdaele in de Potterierei in Brugge het geval is. Daar zitten zelfs twee klassen (gedeeltelijk) thuis. De leerlingen werden afgelopen weekend verwittigd en moeten nu verplicht twee weken thuis les volgen.

De besmette leerlingen komen uit hetzelfde gezin. Zij zitten in het eerste en het zesde middelbaar van de Brugse school. “Vrijdag voelde één van hen zich al grieperig”, aldus directeur Pascal Craeye. “Hij werd toen al thuis gehouden en afgelopen weekend testte hij dus positief op het coronavirus. Wellicht liep hij de besmetting tijdens de vakantie nog op. Maar goed, hier treft niemand schuld aan natuurlijk. Wij hebben dit weekend zo snel mogelijk geschakeld en iedereen verwittigd. Gelukkig reageren alle ouders begripvol.”

De zestien leerlingen van het eerste middelbaar zitten allemaal in quarantaine. In het zesde middelbaar gaat het om een deel van de klas, namelijk twaalf kinderen. “In dat laatste geval gaat het om de leerlingen die nauw in contact kwamen met de besmette leerling. Op die leeftijd kunnen ze dat al duidelijker meegeven. Leerlingen die minder contact hadden, konden wel naar school blijven komen.”

Ondertussen werden alle andere betrokken leerlingen al getest. Zij blijken allemaal negatief te zijn. Toch duurt de quarantaine voor hen nog anderhalve week. “We moeten de richtlijnen nu meer dan ooit volgen”, aldus de directeur. “We schakelen voor hen over op het concept van afstandsonderwijs. En de eerste dag zaten ze meteen allemaal klaar voor hun computer. Dus dat is positief. Gelukkig kennen de meesten het concept wel al een beetje van vorig jaar.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier