270 kerstbomen in centrum Waregem

Alle organisatoren van Waregem Bruist: het stadsbestuur, middenstandsorganisatie Winkelen in Waregem en Fairs & Events. (Foto DJW)
Redactie KW

Waregem Bruist is de titel van een brochure die de stad samen met de lokale middenstandswerking waarvan Winkelstad deel uitmaakt begin december in alle bussen van de buurgemeenten en steden dropte. Het gaat over alle activiteiten en evenementen die plaatsvinden in de laatste maand van 2018. En zeker de eindejaarsactie en het shoppen in de winkelstraten vormen een belangrijk onderdeel.

“In totaal bereiken wij daarmee 187.000 inwoners van Wielsbeke, Ingelmunster, Avelgem, Kruishoutem, Deerlijk, Zulte, Anzegem, Kuurne, Harelbeke”, meent voorzitter Hans Maddelein. “Ook via de Waregemse stadskrant De Sprong. Alles samen is dat goed voor 225.000 bewoners die informatie krijgen over wat er allemaal gebeurt in de stad. En vooral belangrijk voor de winkeliers en handelaars, is dat zij potentiële klanten zijn waardoor zij ook deelnemen aan de eindejaarsactie zelf.”

“Je zal overal dezelfde muziek horen, geen potpourri meer”

In tegenstelling tot vorig jaar toen er elke vrijdagavond van december nabij de ijspiste op het marktplein telkens een trekking plaatsvond van de winnaars die Waregembons kregen, is er nu één enkele trekking van de volle spaarkaarten. Dat is zondag 23 december om 18.30 uur.

Veel kritiek

Hans Maddelein en city coach Adeline Bekaert: “Er kwam veel kritiek op het feit dat er vier trekkingen waren waarbij iedereen die het wenst moest aanwezig zijn voor een winstkans. Nu is dat allemaal geconcentreerd op een enkel moment. De klanten die shoppen bij handelaars en winkeliers die deelnemen aan de actie, krijgen daarvoor stempels op een kaart. Elke volle kaart mogen zij dan zondag 23 december vanaf 10 uur in een urne droppen. Die staat op de markt. En daaruit worden ‘s avonds de winnaars getrokken. Let wel: die dag moeten de winnaars wel aanwezig zijn. Er zijn weer voor 8.000 euro aan bonnen te winnen. In het weekend voor Kerstmis zijn er speciale attracties met een fietsend duo in kerstplunje, steltlopers, de kerstman en dergelijke meer.”

Ook de zaterdagmarkt die tot januari de parking hoek Olmstraat-Processiestraat inneemt krijgt speciale aandacht tijdens de eindejaarsperiode.

“We organiseren samen met de marktkramers een speciale koopactie, waarbij de klanten een daarvoor voorziene kaart krijgen die ze met stempels laten invullen”, dixit schepen Kristof Chanterie. “Dat is apart van de actie in de centrumstraten. Uit de gevulde kaarten worden tien winnaars getrokken die elk een met producten gevulde winkelkar als prijs krijgen. Daarnaast staan er in al de straten van het centrum 270 kerstbomen, ligt er 3.250 meter rode loper en brandt de kerstverlichting van 6 uur ‘s morgens tot 1 uur. Ook belangrijk: je hoort overal uniforme muziek. Geen potpourri van muziek, dus. Vanaf zondag 9 december zijn er vier opeenvolgende koopzondagen.”

Viskraampjes

Laatste blikvanger is de indoorkermis in Waregem Expo. Die opent dinsdag 25 december de deuren en sluit zondagavond 30 december. Zes dagen feest dus, vooral voor de kinderen.

“Fair&Events organiseert voor de tweede keer deze kermis”, aldus Delphine De Jaegher. “In totaal bieden wij een twintigtal attracties aan. Je kan er elke namiddag terecht vanaf 14 uur. Een ticket kost 20 euro en daarvoor mag je een namiddag lang blijven genieten van de attracties. Online is het 16,50 euro. Dat kan via de site van de expohal. Er zijn ook viskraampjes. Daarvoor betaal je een kleine opleg, omdat er ook prijzen aan verbonden zijn. Voor de papa’s en mama’s hebben wij een fraai ingerichte cafetaria in de voorhal.” (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier