27 uur gezelschapsspellen spelen voor het goede doel met De Speelplekke

© (Foto LB)
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Spellenwinkel De Speelplekke organiseert opnieuw een gezelschapsspellenmarathon voor het goede doel op zaterdag 6 en zondag 7 november. “De gezelschapsspellenmarathon betekent 27 uur gezelschapsspelletjes spelen waarvan de opbrengsts naar vzw Thus gaat”, zegt zaakvoerster Bianca Nevejans.

Voor de derde keer op rij organiseert De Speelplekke uit Poperinge gezelschapsspellenmarathon. “We doen dit omdat gezelschapsspellen voor ons enerzijds een grote passie zijn, die we willen delen met anderen, en anderzijds biedt het ons de mogelijkheid om geld in te zamelen voor een een goed doel”, zegt zaakvoerster Bianca Nevejans. “Ons goede doel dit jaar is de recent opgestarte vzw Thus Poperinge. De vzw staat voor thuis, een warme en huiselijke omgeving waar mensen met een psychische kwetsbaarheid terechtkunnen en zichzelf mogen zijn, kunnen babbelen met lotgenoten, zichzelf kunnen ontplooien met hun eigen sterktes en kwaliteiten.” Binnen de vzw is Bianca actief als ondersteunende buddy.

De gezelschapsspellenmarathon gaat op zaterdag 6 november om 14 uur van start en eindigt op zondag 7 november om 17 uur in de zaal van het Sint-Janscollege langs het Burgemeester Bertenplein 32 in Poperinge. “Je kan er doorlopend gezelschapsspellen spelen en er is een spelletjes kaarting voorzien. Op zaterdag en zondag wordt er ook een bingo georganiseerd. Een outletwinkel zetten we ook op waar tal van spelletjes en puzzels aan verminderde prijzen gekocht kunnen worden, ideaal voor de komende feestdagen”, zegt Bianca.

Jong en oud is welkom om de gezelschapsspellenmarathon van De Speelplekke. “Je betaalt 5 euro inkom en dan mag je de ganse 27 uur blijven spelen, mocht je dit willen. Op zondag organiseren wij een ontbijt voor de spelers. Ontbijten kan tussen 8 uur en 10.30 uur. Hiervoor vragen wij wel om in te schrijven en dit ten laatste tegen zaterdag 12 uur. Het ontbijt kost 15 euro voor volwassenen en 8 euro voor kinderen.”

Deelnemers dragen een mondmasker bij het binnenkomen en ontsmetten de handen. Aan tafel mag het mondmasker af, tijdens verplaatsingen moet het mondmasker terug opgezet worden. “Een COVID Safe Ticket wordt niet gevraagd aangezien er minder dan 200 aanwezigen zullen zijn. We rekenen erop dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en de huidige covid-maatregelen respecteert.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.