26 december tot en met 10 januari op MEC Evenementenplein: Bredene klinkt op het oude en het nieuwe jaar

Atilla Dept van evenementenbureau HIVE en het schepencollege zijn helemaal klaar voor Bredene Klinkt. (foto MM)
Redactie KW

Het gemeentebestuur maakt zich ondanks stijgende coronacijfers op voor een feestelijke eindejaarsperiode. Tijdens Bredene Klinkt valt heel wat te beleven: een gezellige bar, kinderanimatie, openluchtconcerten en een ijspiste.

Vroeger vormde het Duinenplein het decor voor de kerstmarkt, maar Bredene Klinkt verhuist nu naar het evenementenplein van het Staf Versluyscentrum. “Om praktische redenen want op het Duinenplein moesten we 14 dagen een generator doen draaien om elektriciteit op te wekken voor onder meer de ijspiste. Die alleen al zou 12.000 euro gekost hebben aan mazout”, legt Toerismeschepen Alain Lynneel uit.

Straatacts en extra eindejaarverlichting in ’t Paelsteenveld moeten de sfeer van het evenementenplein naar de Kapelstraat richting Duinenplein overbrengen. Naast een gezellige bar Rudolf komt er een ijspiste en wordt heel wat aandacht besteed aan kinderanimatie. Een schaatsbeurt op de piste van 10 bij 20 meter zal 4 euro kosten.

Zo goed als elke dag zal er iets te doen zijn

“In de Rudolf-bar met verwarmd terras kan je de hele kerstvakantie terecht. Dit telkens van 10 uur tot de late avond”, zegt Atilla Dept van productiehuis HIVE, organisator van Bredene Klinkt. “We zullen ook zorgen voor een karaoke, winterbarbecue en een foute avond ‘The ApreSki Edition’.

De ijspiste naast bar Rudolf opent dagelijks van 10 tot 20 uur. Enkel op oudejaarsavond sluit deze samen met bar Rudolf iets vroeger, om 17 uur. En op nieuwjaarsdag openen beiden wat later, om 14 uur.”

Veertien dagen lang is er ook heel wat gratis animatie voor de kinderen. Er komt een grimecaravan, een te gek kapsalon, workshops, optredens, retrospelletjes… en enkele mobiele muzikale acts zullen de sfeer verder uitdragen naar de winkelstraten. De Christmas Carol Singers openen op 26 december en trakteren het publiek op kerstliederen in hun typisch Engelse kostuums. “Het feest zal ongetwijfeld losbarsten met de band ‘The Juliets’. Maar ook op andere avonden staan er optredens van diverse (cover)bands gepland op het openluchtpodium. Op 7 januari verzorgt het dj- duo van Radio Mano Sport een bijzonder optreden. De jaarlijkse nieuwjaarsdrink vindt plaats op 8 januari, al wacht de gemeente eerst nog de coronacijfers af. Op zondag 9 januari sluit de Koninklijke Harmonie van Bredene ‘Bredene klinkt’ af. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier