25ste Plantjesweekend staat voor de deur: in Wevelgem gaan meer dan 100 vrijwilligers op pad

Enkele medewerkers van KOTK: vooraan v.l.n.r. Peter Vermoere, Greta Huyghe, Rita Clarissimo, Maureen Delatter, Chris Loosvelt, Veerle De Pauw en Danny Goemaere; achteraan v.l.n.r. Valerie Polley, Linsey Dosquet, Sabine Victor en Pia Seynaeve. (foto SLW)
Redactie KW

Komend weekend vindt opnieuw het Plantjesweekend van Kom op Tegen Kanker plaats. In Wevelgem nemen vrijwilligers al 25 jaar deel aan de verkoopactie. Het Wevelgemse team was er al bij toen het initiatief in 1994 werd opgestart.

Dit weekend zullen opnieuw heel wat vrijwilligers azalea’s aanbieden in Wevelgem, Moorsele en Gullegem. “We zijn met meer dan 100 vrijwilligers”, verrast Chris Loosvelt. “Dit jaar hebben we 5.360 azalea’s besteld en hopen deze opnieuw aan de man of vrouw te kunnen brengen. Voor amper 7 euro krijg je een mooie plant. De opbrengst van het Plantjesweekend gaat naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Zo worden er onder andere speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker. Een deel van de opbrengst gaat naar palliatieve zorg en lotgenotengroepen. Vroeger verkochten we al balpennen en meetlatten ten voordele van de actie.”

Op vrijdag 13 september vind je de werkgroep Gullegem op de wekelijkse markt en op zondagvoormiddag 15 september worden er standjes opgezet bij diverse handelaars. In Moorsele en Wevelgem gaan de vrijwilligers de baan op en verkopen ze de azalea’s huis aan huis. Je kan hen met een stralende glimlach verwelkomen op vrijdag 13 september in de vooravond en op zaterdag 14 september in de voormiddag.

Scholen

“Ben je niet thuis of heb je ons juist gemist en wil je toch een plantje kopen, dan kan je ons vinden in de scholen De Waterlelie in Moorsele en in De Startbaan in Wevelgem, ingang via de Reutelstraat. Daar zullen enkele vrijwilligers aanwezig zijn”, weet Chris Loosvelt te melden.

Ook de firma TVH uit Waregem doet mee. Op dinsdag 10 september worden in de firma tijdens de middagpauze azalea’s verkocht aan de medewerkers. Dat doen ze reeds vijf jaar op rij ter nagedachtenis van hun collega Jeroen Verraest, de zoon van Chris Loosvelt, die in 2013 de strijd tegen kanker verloor.

Wie vragen heeft of wil meewerken, kan contact opnemen met de lokale verantwoordelijken. Voor Gullegem is dat Veerle De Pauw (0496 30 62 28), voor Moorsele Filiep Wittouck (0478 50 61 69), voor Wevelgem Chris Loosvelt (0475 63 02 81) en Peter Vermoere (0478 91 06 30). (SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier