25 nieuwe besmettingen in Houthulst

Redactie KW

Burgemeester Joris Hindryckx legt uit: “Er wordt nu veel meer getest. We blijven alert en zorgen ervoor dat de regels gevolgd worden.”

Op zaterdag 23 januari zijn er in de gemeente Houthulst 25 besmettingen bijgekomen. Burgemeester Joris Hindryckx heeft de concrete cijfers: “In het begin van vorige week telden we 130 besmette personen in de gemeente. Gisteren waren dat er nog 73. Op vandaag zijn er 25 bijgekomen, wat het totaal op 98 besmette personen brengt.”

“Regels volgen”

“Het is natuurlijk zo dat er veel meer getest wordt”, legt de burgemeester uit. “Daarbij moeten we rekening houden dat van de oorspronkelijk 130 besmettingen er al een tweede test is gedaan. Bij de tweede test testten er toch ook een aantal mensen negatief. We blijven alert en zorgen ervoor dat de regels gevolgd worden. Alleen zo zullen we het virus de baas kunnen.”

Het is inderdaad van groot belang de regels te volgen. De politie laat weten dat ze gisteren nog een procesverbaal opstelde in Merkem. Omstreeks 21.40 uur stelde de politie vast dat er 4 personen in een woning in de Westbroekstraat samenkwamen , een overtreding tegen het geldende samenscholingsverbod.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.