25.000 mondmaskers van Nieuwpoort eindelijk geleverd nadat douane ze een tijd had geblokkeerd

Stadsmedewerkers en vrijwilligers verdelen mondmaskers © MVP
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Eindelijk hebben de Nieuwpoortenaars hun lang verwachte mondmaskers gekregen. Stad Nieuwpoort was helaas twee keer pechvogel van de week… Er was een dubbele zending mondmaskers besteld, maar de ene stond geblokkeerd in Istanboel, de andere bij de douane in Zaventem. Donderdag 4 en vrijdag 5 juni kregen echter alle inwoners de maskers in de brievenbus.

Kris Verbeke, Expert Communicatie: “De levering van de maskers van Think Pink was verwacht op 22 mei. Die zending was besteld samen met onze buurgemeentes Koksijde en De Panne, maar wij hadden dus pech! We vertrouwden erop dat de 25.000 mondmaskers toch niet te lang geblokkeerd zouden blijven en we bereidden ons alvast zo goed mogelijk voor.

Een heel team medewerkers stelde de pakketten al volledig samen in zaal Ysara. In elk pakket werden de filters van de federale overheid gestopt, een handleiding en een begeleidende brief. Iedere inwoner krijgt twee maskers, op maat, ook de kinderen. Zodra de zending werd geleverd, was het alle hens aan dek: stadsmedewerkers en vrijwilligers vulden de enveloppes aan met de maskers en gingen ze donderdag en vrijdag in alle brievenbussen deponeren.”

Wie niet thuis was en de mondkapjes niet heeft ontvangen, omdat de enveloppes niet in de brievenbus pasten, kan ze op een ander moment ophalen. Zijn er problemen met de maskers (te weinig of verkeerde maat)? Neem dan gerust op met de Dienst Preventie van de Stad via preventie@nieuwpoort.be.

De pakketten werden zorgvuldig gemaakt en verdeeld door enthousiaste stadmedewerkers en vrijwilligers. Burgemeester Geert Vanden Broucke kwam hen persoonlijk bedanken.

(MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier