24 bewoners en zes personeelsleden van WZC Sint-Andries in Tielt positief getest op Covid-19

Wouter Vander Stricht

Ook bij WZC Sint-Andries in de Krommewalstraat in Tielt heeft corona hard toegeslagen. 24 bewoners en zes personeelsleden zijn ondertussen positief getest. Er werd een aparte covid-afdeling opgericht en een nieuwe test van bewoners en personeel volgt later deze week. “We hebben het onder controle”, klinkt het strijdvaardig bij Rita Barilla, gedelegeerd bestuurder van woonzorgroep GVO waaronder WZC Sint-Andries resorteert.

De eerste coronagolf doorstond WZC Sint-Andries zonder besmettingen, maar dit keer greep Covid-19 wild om zich heen in de bewonerspopulatie. “Bij een bewoner werden symptomen vastgesteld en daarna zijn we aan het testen geslagen. Ondertussen heeft iedereen – alle bewoners en personeel – al minstens één test ondergaan. Daaruit bleek dat er 24 bewoners op een totaal van 69 besmet zijn. Ook zes personeelslende zijn positief.”

“Ook in Wakken zijn vier bewoners en vier personeelsleden positief getest”

De besmette bewoners zijn gescheiden van de mensen die negatief testen. “Van de 24 mensen die positief testten, zijn er twee echt ziek. Bij de rest manifesteren zich geen of milde symptomen. Niemand moest al naar het ziekenhuis, de mensen kunnen dus in hun vertrouwde afdelingen blijven.” Het Sint-Andriesziekenhuis is trouwens naast het WZC gelegen, beide instellingen werken ook nauw met elkaar samen.

24 bewoners en zes personeelsleden van WZC Sint-Andries in Tielt positief getest op Covid-19

Geen volledige lockdown

Bezoek was tot nu toe ook altijd toegestaan. “En dat zal niet veranderen. Op dat vlak gaan we niet meer naar een lockdown. Iedere bewoner – besmet of niet – mag minstens één vaste bezoeker verwelkomen.”

WZC Sint-Andries fuseerde vorig jaar met OLV van Lourdes in Wakken en vormen samen WZC Samen. “In Wakken tellen we ook enkele besmettingen. Vier bewoners en vier personeelsleden, maar dat op een grote populatie. Daar is de situatie minder erg en dus ook onder controle.”

24 bewoners en zes personeelsleden van WZC Sint-Andries in Tielt positief getest op Covid-19

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier