23-jarige Justine Soulliaert stelt eerste kookboek voor

Justine is trots op haar eerste kookboek. © GS
Redactie KW

Onder een stralende zon heeft Justine Soulliaert (23) uit Oostkamp op donderdag 21 mei haar kookboek met haar recepten en fotomateriaal voorgesteld. Het boek is geschreven vanuit haar eigen ervaring op weg naar een gezondere levensstijl.

Justine Soulliaert uit de Zannekinstraat in Oostkamp werkt als zorgkundige in wzc Ten Boomgaarde, op de dienst met mensen met dementie, waar ze ook instaat voor de animatie. Ze is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en die vond ze nu in haar kookboek, geschreven vanuit haar eigen ervaring op weg naar een gezonde levensstijl.

Het begon allemaal begin november 2019. “Ik zat niet goed meer in mijn vel en voelde mij als vrouw niet meer sexy. Ik maakte een ommezwaai naar een gezondere levensstijl. Hierbij creëerde ik zelf gezonde en makkelijke gerechtjes waardoor ik ondertussen 10 kilogram lichaamsgewicht verloor.”

“Ik ben uitgegaan van eenvoudige gerechten waarbij je alle ingrediënten in een winkel kan vinden. Ik maakte vooral gebruik van lokale producten uit de fruitwinkel en de slager in de straat”, vertelt Justine trots. “Ik maakte steeds mijn recepten aan de hand van de punten die ik op een dag mocht eten volgens mijn voedingsschema.”

Soullie’s Cooking

Het verhaal in boekvorm begon allemaal met de Facebookpagina Soullie’s Cooking. “Ik startte deze pagina op vraag van vrienden en collega’s, om wat creativiteit, maar vooral mijn ervaringen te delen. Voor ik het wist had ik een pagina met meer dan 3.000 volgers.”

“Uiteindelijk besloot ik om mijn recepten te bundelen in een kookboek. In voorverkoop noteerde ik ondertussen al 200 bestellingen. Op mijn facebookpagina deel ik nog steeds recepten, mijn eigen ervaringen en tips.” Zes maand later is Justine 10 kilogram kwijt en voelt ze zich lekker in haar vel.

“Bij deze wil ik iedereen bewijzen dat een gezonde levensstijl echt veel kan veranderen door gewoon bewust leren omgaan met wat je in je mond steekt. Dat maakt al een groot verschil”, besluit Justine Soulliaert.

Soullie’s Cooking kost 20 euro en is uitgegeven in eigen beheer in samenwerking met Gheysen Printing. Meer info via de Facebookpagina Soullie’s Cooking.

(GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier