22-jarige KMO-manager neemt marktkraam van Karl en Claudine over in Meulebeke

Karl delmotte en Claudine Delbaere samen met Jaron Sintobin. (foto Luc)
Redactie KW

Gedurende twintig jaar waren Karl Delmotte en Claudine Delbaere vertrouwde gezichten tijdens het wekelijks marktgebeuren op woensdagvoormiddag in Meulebeke. Als marktkramers waren ze verknocht aan hun ambachtelijk brood- en banketkraam. Nu krijgen ze opvolging dankzij Jaron Sintobin, zoon van bakker Alain van De Paanders.

Na twintig jaar marktkramer te zijn geweest, nemen Karl Delmotte en Claudine Delbaere afscheid van het marktgebeuren. “Ik ben nu 50 jaar jong, het is tijd om samen met mijn echtgenote van het gewone leven te genieten”, lacht Karl. “Akkoord, het ondernemen zit ons in het bloed. Ik heb op jonge leeftijd mijn pa verloren en alle kinderen van het gezin hebben ons ma bijgesprongen in haar drukke kruidenierszaak op de Goethalsplaats. Ik ben ook nog steeds actief bij de plaatselijke brandweer en ik wil graag de banden nauwer aanhalen met de vriendenkring. We zijn dan ook ontzettend blij dat Jaron Sintobin ons ‘marktwerk’ wil verderzetten.”

Iets anders

Karl en Claudine hebben twintig boeiende marktjaren gekend met op dinsdag de markt in Zwevegem, op woensdag Meulebeke, op donderdag stonden ze in Tielt, de vrijdag in Melle en op zaterdag trokken ze naar Aalst. Op 31 december 2019 komt hier dus een eind aan. “Gedaan met ‘s morgens vroeg om 3 uur op te staan om op tijd met verse, ambachtelijke producten op de markt te staan. Waar is de tijd dat we ‘s avonds voor het marktgebeuren onze dochter Fien naar oma Laura of oma Leona brachten? Deze oma’s hebben ons enorm veel geholpen. Nu wordt het tijd voor iets anders. Wat het worden zal, weten we nog niet. Eerst eventjes genieten van het ‘stille leven’, vooraleer we er opnieuw met iets anders tegenaan gaan”, zegt Claudine.

“We zijn enorm blij dat Jaron ons werk wil verderzetten. Hij ontpopt zich nu al als een rasechte marktkramer. We wensen hem dan ook alle succes toe. Langs deze weg wil ik ook al onze klanten danken die ons gedurende al die jaren hun vertrouwen schonken”, besluit Karl.

Vertrouwd product

Jaron Sintobin (22) studeerde KMO-management aan de Artevelde Hogeschool in Gent, maar verkiest duidelijk een job als marktkramer boven een kantoorjob. “Met mijn keuze begeef ik me niet op onbekend terrein. Ik ben namelijk vertrouwd met het product. Mijn pa, Alain, is bakker op de Paanders en van zijn ambachtelijke kennis wil ik graag gebruik maken hier op de markt”, weet Jaron te melden. “Karl en Claudine hebben me in de voorbije weken enorm goed begeleid. Er was van meet af aan een warme, vriendschappelijke ‘klik’ tussen ons. Het is dan ook mijn bedoeling om een optimale mix van brood- en banketartikelen aan te bieden. Onze klanten zullen kunnen kiezen uit zo’n 25 broodsoorten, koffiekoeken en banketgebak. Ambachtelijke producten zijn nog steeds in, zeker tijdens het marktgebeuren. In de voormiddag zal ik hulp krijgen van mijn pa en tijdens de wekelijkse markt in Aalst doe ik beroep op personeel. Op 7 januari 2020 zal ik voor de eerste keer op de markt staan”, besluit Jaron.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier