22 besmette bewoners in woonzorgcentrum Ter Lembeek

Burgemeester Jan Stevens.© (Foto NVR)
Burgemeester Jan Stevens.© (Foto NVR)
Redactie KW

Op de gemeenteraad van 28 januari gaf burgemeester Jan Stevens (CD&V) een update over de coronabesmettingen in het woonzorgcentrum Ter Lembeek. Vorige week werden daar de eerste besmettingen vastgesteld.

Het woonzorgcentrum bestaat uit drie afdelingen: de zorgafdeling, het gelijkvloers en verdieping 1. Op het gelijkvloers verblijven 28 bewoners. Daarvan zijn er 22 mensen besmet, zo blijkt uit een test van woensdag 27 januari. Die afdeling is intussen een cohortafdeling geworden. Alle mensen die daar verblijven worden als besmet behandeld.

De burgemeester probeert positief te blijven. “De besmettingen blijven enkel en alleen op het gelijkvloers en zijn er niet in de andere afdelingen. Geen enkele bewoner is naar het ziekenhuis gebracht, want alle besmette mensen vertoonden milde symptomen. Ik hoop dat de eerste vaccinatie toch al een weerstand opgebouwd heeft”, vertelde hij.

Alle 71 bewoners werden gevaccineerd op 9 januari. “De tweede vaccinatie zou binnenkort moeten komen. We wachten op een antwoord van het Agentschap Zorg en Gezondheid die ons zal melden wanneer we de tweede vaccinatie kunnen toedienen.”

Onder het personeel zijn er vorige week 6 besmettingen ontdekt. “Daar zijn er nu 2 bijgekomen: één binnen het zorgteam en één binnen het onderhoudsteam.” In de assistentieflats Den Dries die aan het woonzorgcentrum aanpalen waren 6 van de 27 besmet. “Daar zijn er geen bijkomende besmettingen vastgesteld. We blijven het goed opvolgen en laat ons hopen dat de piek bereikt is en dat we terugkeren naar een betere situatie.”

(NVR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.