Een deel van de tweede lading mondmaskers die de federale overheid heeft besteld, zal worden verdeeld onder leden van de VBZV. Zelfstandige thuisverplegers sloegen de voorbije dagen alarm omdat ze steeds moeilijker aan mondmaskers geraakten. "We zullen 22.000 maskers verdelen onder de 756 leden van de beroepsorganisatie in West-Vlaanderen, dat komt neer op 29 exemplaren per persoon."

De vereniging ontving enorm veel vragen naar maskers, want ze zijn nog moeilijk te verkrijgen. "Door de sluiting van de grensovergangen is het moeilijker geworden om voldoende materiaal te vinden. Eerst werd niet meer geleverd vanuit de grote depots in Duitsland, later ging ook de grens met Nederland dicht. Op de gewone markt wordt het materiaal aangeboden aan woekerprijzen."

Het is erg belangrijk dat ook zelfstandige thuisverpleegsters voldoende beschermd zijn tijdens hun ronde. "Veel patiënten vrezen dat zij het virus mee helpen verspreiden. Met het gepaste materiaal is dat risico veel kleiner." Vier vrijwilligers staan in voor de verdeling, waaronder Katja Denyft uit Ieper. "Ik heb een bed & breakfast, maar die heb ik verplicht moeten sluiten. Daarom zet ik me nu in als vrijwilliger", vertelt ze.

Alle leden van de VBZV hebben een document ontvangen waarmee ze zich woensdag tussen 13.30 en 20.30 uur kunnen aanmelden bij RD Medical in Ieper.

Een deel van de tweede lading mondmaskers die de federale overheid heeft besteld, zal worden verdeeld onder leden van de VBZV. Zelfstandige thuisverplegers sloegen de voorbije dagen alarm omdat ze steeds moeilijker aan mondmaskers geraakten. "We zullen 22.000 maskers verdelen onder de 756 leden van de beroepsorganisatie in West-Vlaanderen, dat komt neer op 29 exemplaren per persoon." De vereniging ontving enorm veel vragen naar maskers, want ze zijn nog moeilijk te verkrijgen. "Door de sluiting van de grensovergangen is het moeilijker geworden om voldoende materiaal te vinden. Eerst werd niet meer geleverd vanuit de grote depots in Duitsland, later ging ook de grens met Nederland dicht. Op de gewone markt wordt het materiaal aangeboden aan woekerprijzen." Het is erg belangrijk dat ook zelfstandige thuisverpleegsters voldoende beschermd zijn tijdens hun ronde. "Veel patiënten vrezen dat zij het virus mee helpen verspreiden. Met het gepaste materiaal is dat risico veel kleiner." Vier vrijwilligers staan in voor de verdeling, waaronder Katja Denyft uit Ieper. "Ik heb een bed & breakfast, maar die heb ik verplicht moeten sluiten. Daarom zet ik me nu in als vrijwilliger", vertelt ze. Alle leden van de VBZV hebben een document ontvangen waarmee ze zich woensdag tussen 13.30 en 20.30 uur kunnen aanmelden bij RD Medical in Ieper.