20ste editie van Winterhappening in Beselare blijkt niet voor iedereen toegankelijk

Verschillende bejaarde inwoners keerden uiteindelijk huiswaarts terug. © ZB
Redactie KW

Verschillende mensen geraakten vrijdagavond niet op de Winterhappening, omdat alle buitendeuren van de foyer van OC De Leege Platse gesloten bleken. Wie niet goed te been was, geraakte niet in de zaal via de grote buitentrap.

In OC De Leege Platse vond de 20ste editie plaats van de jaarlijkse Winterhappening. Wat twintig jaar geleden uitgroeide tot een marktfeest in het centrum werd enkele jaren geleden verplaatst naar het ontmoetingscentrum. Uiteraard is het een feest van wensen en wederwensen voor het nieuwe jaar met de traditionele zoenen. Van alles kon men er verkrijgen en dat leidde af en toe tot leuke taferelen. Het is ook de plaats om nieuwe buren te ontmoeten en er een vriendenfeest van te maken.

Met de tyrolerband Spitzbaum werd er een echt ouderwets festival gecreëerd waarbij uit volle borst kon meegezongen worden. Het feest liep uiteraard wat uit en zodoende zullen er allicht vandaag toch wel enkele feestvierders met een kater rondlopen in de toveressenparochie.

Alleen was men blijkbaar meer gefocust op de jongeren, want het feest was in de benedenzaal, en o wee, men kon er alleen via de grote buitentrap geraken, want alle buitendeuren van de foyer bleken gesloten en ook via de helling kon men er niet in. We zagen bejaarde inwoners ter nauwer nood terug huiswaarts keren. Was dat misschien een menselijke fout en zou er ergens geen reglement bestaan dat de lift ten allen tijde beschikbaar moet zijn tijdens ieder evenement, want wellicht heeft ook Zonnebeke het charter ondertekend van gelijke kansen.

(ZB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier