2000ste huurder voor Brugse Maatschappij voor Huisvesting

De nieuwe bewoonster met haar dochtertje, schepen Franky Demon, Liesbeth Broekhove en Bram Van Troyen van de Brugse Maatschappij voor Huisvesting. © SR
Redactie KW

Wendy De Gryse kreeg woensdagnamiddag de sleutel van haar appartement in de Residentie den Tir in Assebroek. Het gaat om een sociaal huurappartement van de Brugse Maatschappij voor Huisvesting waar ze nu net de 2000ste huurder is.

Ze gaat er samenwonen met haar elfjarige dochter Eluna en kreeg de sleutel uit handen van schepen Franky Demon, tevens ook voorzitter van de Brugse Maatschappij voor Huisvesting. De vrouw stond al zes jaar op de wachtlijst en kon nu één van de 48 appartementen huren die nieuw gebouwd werden op de site van de vroegere schietstand. Op dezelfde site komen nog nieuwe appartementen eens de gebouwen van de schietstand zullen afgebroken zijn.

“Het is voor het eerst dat wij nu meer dan tweeduizend woongelegenheden verhuren. In totaal gaat het om 5300 bewoners wat neerkomt op een gemiddelde van 2,6 personen per woongelegenheid. We blijven verder inzetten op de bouw van 180 nieuwe woningen en appartementen, en 150 renovaties die bezig zijn. Onze grootste lopende werven momenteel zijn de André Goossensstraat en de wijk Duivenkeet. Binnen de vijf jaar willen we nog 500 nieuwe sociale woongelegenheden realiseren zodat de wachtlijst wat kan ingekort worden. Momenteel wachten er nog 6800 personen of een goeie 3000 gezinnen op een sociale woning of huurappartement” vertelt schepen Franky Demon.

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier