200 figuranten vieren 150 jaar Stadsschouwburg met spektakelmusical

De acteurs kwamen zaterdag al hun 19de-eeuwse kostuums passen. © Davy Coghe
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Cultuurcentrum Brugge viert zaterdag de 150ste verjaardag van de Stadsschouwburg. Tientallen figuranten kleden zich in 19de-eeuwse kledij.

Cultuurcentrum Brugge keert zaterdag voor 150 jaar Koninklijke Stadsschouwburg Brugge terug naar het geboortejaar van de schouwburg. Het publiek wordt ondergedompeld in de tijdsgeest van 1869. Tal van figuranten verkleden zich in 19de-eeuwse kledij en flaneren op het plein en de straten rond de Stadsschouwburg.

Op zaterdagavond knipoogt Cultuurcentrum Brugge naar de allereerste voorstelling in de Stadsschouwburg, ‘Les Mousquetaires de la Reine’, met de spektakelmusical 3 Musketiers. Ook in de zaterdagavondvoorstelling van 3 Musketiers, beleeft het publiek het theaterhuis als 150 jaar geleden.

Nadien zorgt Cultuurcentrum Brugge voor de continuïteit van die unieke sfeer door de aanwezigheid van een absintbar, cancandansers en Grupetto, een ensemble dat met muziek uit 1869 de bijzondere balevenementen in de glorieuze foyer van de Stadsschouwburg doet herleven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier