20-jarige Giovanni Bultinck uit Torhout al aan derde boek toe

© JS
Johan Sabbe

Na zijn twee vrij dunne fictieboeken Woeste bergen, dode sterren (2017) en Hartscherven & Winterkou (2018) heeft de 20-jarige Giovanni Bultinck zijn derde boek uit: Zelfs als we verloren zijn, geschreven onder zijn schuilnaam Giovanni J. Balto.

Hij is niet iemand die de belangstelling opzoekt en al zeker geen tafelspringer. Maar in het schrijven van zijn verhalen kan hij zich helemaal verliezen. Giovanni is de jongste zoon van Luc Bultinck (52) en Tania Desmedt (47) uit de Landstraat. Hij heeft een broer Maxim (22). Luc werkt als motard in de politiezone Kouter.

Zelfs als we verloren zijn is met zijn 160 pagina’s een pak dikker dan zijn twee voorgangers.

Alle details kloppen

“Ik heb er een tiental maanden aan gewerkt“, zegt Giovanni. “Het verhaal speelt zich af in 1899 en dus heb ik heel wat over dat jaar opgezocht, want ik wil dat alle details kloppen. Er is dit keer een duidelijke verhaallijn. Het hoofdpersonage Egir komt uit Noorwegen en trekt naar een eilandje met maar één bewoner. Hij heeft namelijk gehoord dat er zich op dat eilandje een mythisch wezen bevindt met speciale krachten.”

Giovanni bedenkt al van kleins af verhaaltjes en maakte er tekeningetjes bij. Intussen heeft hij geoefend om beter te kunnen tekenen, want hij illustreert zijn boeken eigenhandig en ontwerpt er ook de covers voor.

“Ik ben al aan mijn vierde boek bezig“, zegt hij. “Het speelt zich in 1926 in Amerika af.” (JS)

‘Zelfs als we verloren zijn’, uitgeverij Boekscout, 160 blz., 19,50 euro, ook te koop via taniadesmedt@msn.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier