20 bijkomende besmettingen bij Westvlees, Staden schaft mondmaskerplicht af

Veel besmette werknemers van Westvlees wonen in de Westhoek. © belga
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Van alle werknemers van Westvlees die de voorbije week getest werden op het coronavirus, bleken 20 mensen positief. Eerder bleken 74 werknemers al besmet met het coronavirus na een grote uitbraak in de snij-afdeling van het vleesverwerkend bedrijf in Westrozebeke. In totaal werden 817 werknemers getest. Het gemeentebestuur van Staden schaft vanaf maandag de mondmaskerplicht af.

Vleesverwerkend bedrijf Westvlees in Westrozebeke, een deelgemeente van Staden, werd vorige week getroffen door een grote corona-uitbraak in de snij-afdeling. 74 van de 260 werknemers uit de afdeling, die meteen gesloten werd, testten positief. Daarop werd beslist om ook de overige 557 werknemers van het bedrijf te testen. Van die mensen bleken ‘slechts’ 20 personen besmet met het coronavirus.

“Goed nieuws”

Burgemeester Francesco Vanderjeugd van Staden is opgelucht. “Deze resultaten liggen in de lijn der verwachtingen, zeker als je ziet hoeveel testen er werden afgenomen”, klinkt het. “We kunnen dus voorzichtig spreken van ‘goed nieuws’. Het Agentschap Zorg & Gezondheid Vlaanderen spreekt, met betrekking tot de resultaten van de tests van deze week, van een ‘laag risico’. Het evolueert dus in de goede richting en de grootse broeihaard bevond zich dus, zoals gedacht, in de snijzaal. Het bedrijf in kwestie blijft de hoogste veiligheidsmaatregelen hanteren én handhaven binnen hun interne organisatie. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij dit verder goed zullen opvolgen.”

Strenge maatregelen vervallen

Omdat de testresultaten geen grote impact hebben op de lokale cijfers in Staden en de algemene cijfers de voorbije dagen gunstig evolueerden, heft het gemeentebestuur de strengste maatregelen op vanaf maandag 17 augustus. Vanaf dan is het dus niet meer verplicht om een mondmasker te dragen in de bebouwde kom en trainingen voor +12-jarigen kunnen weer doorgaan. Een mondmasker op zak hebben blijft wél verplicht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier