2 klassen gesloten door corona

© (Foto PVH)
© (Foto PVH)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

In Harelbeke werden onmiddellijk 2 klassen gesloten door een coronabesmetting en positieve test. Het gaat om het 2e kleuter in vrije basisschool Heilig Hart in Harelbeke en om Klas 3b in vrije basisschool De Wingerd in Bavikhove.

De sluiting komt er op advies van CLB, het Centrum voor Leerlingenbegeleiding. In De Wingerd gaat het om een besmetting van een leerling, in vbs Heilig Hart om een positieve test.

“Het gaat om de klasjuf. Zij moest eerder een test ondergaan en we namen toen al onmiddellijk bijkomende maatregelen. De kleuterklas werd zoveel mogelijk afzijdig gehouden van de andere klasjes en de klas at ook apart. Nu bevestigd is dat het een positieve test is, werd het klasje gesloten. Het gaat om 39 kindjes en de co-teacher”, aldus directeur Kathleen Beernaert.

In De Wingerd gaat het om Klas 3b waar 18 leerlingen zitten, waarvan een besmet was. “We hebben onmiddellijk de klas afgezonderd en in hun bubbel gehouden zoals de maatregelen en instructies het voorschrijven. Wie dichtbij woonde mocht opgehaald worden, de rest bleef op school tot ze konden opgehaald worden. De CLB, die samenwerkt met de experten, heeft zelf alle ouders verwittigd. We blijven in nauw contact met de CLB”, zegt directeur Veronique Patteeuw.

De quarantaine voor de klas in De Wingerd duurt tot en met 29 januari, deze in Heilig Hart tot en met 1 februari.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.