2.500 blije gezichten op uitverkocht BAD Festival De Panne

Foorkramers, festivalgangers en gemeentebestuur De Panne - de foorkramers gaven de festivalgangers 2 uur gratis toegang tot alle attracties. © MVW
Redactie KW

De 10e editie van ‘BAD, belevingsfestival voor iedereen’ was volledig uitverkocht. Het festival richt zich vooral tot mensen met een beperking, en die stroomden toe, ook van ver buiten de regio en buiten de provincie, want alle 2.500 tickets gingen vlot de deur uit.

Heel wat festivalgangers zijn elk jaar van de partij, en dit jaar kon hun geluk niet op, want de dag begon met de kermis waar de foorkramers hen 2 uur lang gratis op alle attracties uitnodigden. De namiddag vloog voorbij, want er was overal wat te beleven: leuke workshops op de ‘workshopboulevard’, georganiseerd door Dranoeter vzw en Vondels (dagcentrum De Pelgrim) samen met West-Vlaamse secundaire -en hogescholen, organisaties… In totaal waren er 14 workshops en 3 groepen zorgden voor straatanimatie.

Breed programma

Een aantal bezoekers maakte een ritje in een gocart, iedereen genoot van de smulkraampjes, allerlei optredens met onder meer het totaalspektakel ‘Operatie Strand-bal’. Het absolute hoogtepunt: de jongleurs maakten de strandbal van 3m diameter los uit de nok van de festivaltent. Recht in het publiek! Daarna gooiden de medewerkers 300 kleine strandballen in het publiek. Popgroep White Bird warmde het publiek op voor een optreden van Il Sogno & Trio Acoustique. Daarna zette Belle Perez de tent in vuur en vlam. 2 Fabiola en partyband SmashDance zetten de festivalgangers aan om de beentjes uit te slaan.

Fysieke toegankelijkheid

Samen met INTER (Introwerking van Toegankelijk Vlaanderen) richtte vzw Dranoeter het terrein zo toegankelijk mogelijk in, afgestemd op mensen met een beperking: met een plankenvloer, brede ingangen, stoelen in de concertzaal, aangepast sanitair, zelfs een verzorgingsruimte met tillift, hoog-laagbedden en assistentie. ‘BAD, belevingsfestival voor iedereen’ is een evenement van Dranoeter vzw met steun van Lions Club International, Toerisme De Panne, dagcentrum De Pelgrim (Vondels) en de Belgische Tax Shelter.

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier