195.000 euro (minimum) voor oud-gemeentehuis

© LVW
© LVW
Redactie KW

Het voormalig gemeentehuis in Geluwe staat te koop. Bieden kan vanaf 195.000 euro tot uiterlijk dinsdag 5 mei. Het gaat om een vrije verkoop aan de hoogste bieder via de Vlaamse overheid.

Het gewezen gemeentehuis van Geluwe is een te renoveren ruim pand, op 210 vierkante meter, met authentieke elementen. De gevel moet wel worden behouden. De oppositiepartij CD&V kon zich niet vinden in de intentie van het schepencollege om het pand te verkopen en pleitte ervoor om het open te stellen voor de verenigingen. Het gebouw is echter absoluut ontoegankelijk door gebrek aan een lift en beneden hangt er bovendien een geur….

Omdat gekozen wordt voor een vrije verkoop is er geen sprake van een ereloon, commissie of oplopend kostenpercentage. Dit maakt het voor de koper financieel een flink stuk voordeliger. Er zijn bovendien lage aktekosten. De koper betaalt enkel registratiebelasting en maximum 1.000 euro aan andere kosten.

Formulier

Op woensdag 12 mei wordt om 14.30 uur de gesloten vrijwillige verkoop georganiseerd in het stadhuis van Wervik. Om toegang te krijgen tot deze zitting volstaat het om een geldig minimaal schriftelijk bod uit te brengen. Volledige voorwaarden, documentatie, en een formulier om een bod uit te brengen bekom je op aanvraag bij Bram Peene, 02 430 94 79 of via verkoop.west-vlaanderen@vlaanderen.be. (EDB)

Het gebouw bezoeken kan na afspraak via andy.serroen@wervik.be of 056 95 21 33.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.