Over grenzeloze ambitie gesproken: Oliver Van Nueten (19) is de jongste chocolatier van het land en wil binnen de twee jaar een atelier openen in Los Angeles. Beginnen doet hij langs de Rederskaai in Zeebrugge. "Ik wil niet zomaar pralines verkopen. De bedoeling is om samen te werken met restaurants en bedrijven. Vooral sierstukken uit chocolade of suiker zijn mijn grootste troef", zegt de jongeman uit Knokke, die bij de absolute top behoort in het wakeboarden in België.

Of 'the American Dream' van de amper 19-jarige Oliver Van Nueten werkelijkheid wordt, zal pas binnen twee jaar duidelijk worden. De jongeman is alvast zinnens alles uit de kast te halen om een chocolade-atelier te openen in Los Angeles. De eerste stap werd afgelopen weekend gezet in Zeebrugge. Amper zijn diploma in de hand of de tiener uit Knokke start al zijn eigen zaak langs de Rederskaai. Zelfs bij Ter Groene Poorte - waar ze al heel wat toppers zagen afstuderen - trokken ze grote ogen. "Ja, het is vroeg", beseft Oliver. "Maar oké, ik wil volledig mijn eigen ding kunnen doen. Een doorsnee pralinewinkel zegt me weinig. Ik wil me creatief uitleven." Daarbij denkt de jongeman in eerste instantie aan sierstukken uit chocolade of suiker. Een 'minion', dolfijn of duikboot om van te smullen? Bij Van Nuelen Chocolates is, ook voor particulieren, alles mogelijk.

Cacaoplantage

Op korte termijn wil de tiener afreizen naar Ghana om ter plaatse de mogelijkheden te bekijken te investeren in een cacaoplantage. Bedoeling is om uiteindelijk het volledige proces van de chocolade van a tot z in handen te hebben. Een verhaal dat sterk doet denken aan Dominique Persoone, de ongekroonde chocoladekoning van ons land. Al is dat niet de enige gelijkenis. Ook voor Oliver is werken met chocolade een passie. "Het voelt écht niet aan als werken. Het is een cliché, maar ik heb echt van een hobby mijn beroep gemaakt. Samen met mijn ouders zal ik alles op alles zetten om succesvol te worden."

(MM)