185 Kortrijkse studenten nemen deel aan Bloedserieus-campagne van Rode Kruis-Vlaanderen

In totaal werden 93% van de vrije plaatsen ingevuld.
In totaal werden 93% van de vrije plaatsen ingevuld.
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Rode Kruis-Vlaanderen kan tevreden terugblikken op de campagne Bloedserieus, de grootscheepse bloedinzameling onder studenten. In totaal daagden in zes studentensteden maar liefst 5.071 bloedgevers op. 185 onder hen uit Kortrijk.

“De campagne is jaar na jaar een succes en vormt een heel belangrijk aandeel van het totaal aantal bloeddonaties die de bloedvoorraad een enorme boost kunnen geven”, vertelt Nena Testelmans van Rode Kruis-Vlaanderen.

Tijdens de driedaagse in Kortrijk daagden in totaal 185 studenten op. De strenge coronamaatregelen zorgden even voor stress onder de organisatoren maar uiteindelijk werden alle afnamebedjes goed gevuld. In totaal werden 93% van de vrije plaatsen ingevuld.

Vers bloed

“We kunnen zeker spreken van een geslaagde Bloedserieus-campagne en hopen veel studenten te hebben warm gemaakt om te blijven doneren, ook na hun studententijd”, aldus Testelmans. “Jaarlijks valt zo’n 10% van de donoren af wegens verhuis, tijdgebrek, ziekte… Met Bloedserieus hopen we letterlijk op vers bloed van studenten die nog een lange carrière als donor voor de boeg hebben.”

Ook de studenten zelf scharen zich achter het idee. “Een bloedinzameling kan levens redden en zeker in deze tijden. We hopen hiermee toch ons steentje te hebben bijgedragen”, verduidelijkt studente Ilsa Lafoye uit Kortrijk.

Wie zijn of haar steentje wil bijdragen kan terecht op www.rodekruis.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.