18 West-Vlaamse campings en vakantiecentra krijgen toeristisch infobord

© DM
Redactie KW

Voor de eerste keer organiseerde het provinciebedrijf Westtoer een begeleidingstraject voor kustcampings en vakantieparken. Tijdens de opleiding werd dieper ingegaan op de inrichting van het onthaal, de informatie die beschikbaar is en hoe de gasten het onthaal beleven. De deelnemers krijgen een toeristisch infobord in het onthaal.

“Onderzoek toonde aan dat gasten van vakantiecentra en kampeerbedrijven vaak op zoek zijn naar toeristische informatie over de streek. Het onthaal is meestal de eerste plek waar ze aankloppen. Met 124 West-Vlaamse kampeerbedrijven, waarvan honderd aan onze kust, vijf miljoen overnachtingen en 200 miljoen euro omzet is de sector erg belangrijk. Daarom besloten we om met een begeleidingstraject het gastvrij onthaal verder uit te bouwen. In totaal namen zestien kampeerbedrijven en twee vakantiecentra deel”, aldus algemeen directeur Stefaan Gheysen.

“Het traject ging van start in het voorjaar. De opleiding doelde op de uitbouw van goed onthaal. De beschikbaarheid van correcte en relevante informatie was daarbij een van de bouwsteken. De ondernemers werden wegwijs gemaakt in de toeristische informatie over hun eigen streek en de volledige kust. Ook de beleving van het onthaal kwam aan bod. De ondernemers leerden hoe ze hun onthaal en de informatie kunnen aanpassen naar tevredenheid van elke individuele klant. Ook werd de fysieke inrichting aangepast. Interierusdokters Hilde De Rode en Sabine Rosseel gaven tips om de ontvangstruimte aantrekkelijker te maken.

“Westtoer is een uitstekende coachende partner. Wij proberen in veel zaken die Westtoer uittekent te participeren. Daarmee krijgen we duidelijk nieuwe inzichten en helpen we onze zaak vooruit. Concreet zijn we nu onze receptie aan het vernieuwen volgens het model van Westtoer en maken we die klantgerichter. We leren onze klanten over de wandel en fietsroutes die Knokke-Heist en omgeving heeft. We leerden niet alleen veel bij van Westtoer, maar ook het contact met andere collega’s was interessant en leerrijk”, aldus Holiday Village-uitbater Parcifal Coeman.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier