18 besmettingen op site Ter Lembeek

Burgemeester Jan Stevens.© (Foto NVR)
Burgemeester Jan Stevens.© (Foto NVR)
Redactie KW

Eerder deze week werden twee coronabesmettingen vastgesteld in het woonzorgcentrum Ter Lembeek. Na een test bij alle bewoners en medewerkers bleken 5 bewoners, 6 personeelsleden en 1 vrijwilliger positief. Ook in de assistentiewoningen Den Dries op dezelfde site zijn er nog eens 6 positieve gevallen ontdekt.

Nadat bij twee bewoners met milde symptomen corona werd vastgesteld, zetten zowel directie van het rust- en verzorgingstehuis als burgemeester een grote test op poten. “Wij hebben niet getwijfeld om de bewoners en personeelsleden te testen. Enkele personeelsleden werden in quarantaine geplaatst”, zegt burgemeester Jan Stevens (CD&V). Zijn grootste vrees komt nu uit: het coronavirus verspreidt zich in het woonzorgcentrum.

Op 90 personeelsleden en vrijwilligers telt men 7 positieve gevallen en op 71 bewoners zijn er 5. “Dat zijn nog niet de cijfers die we soms leven van andere woonzorgcentra. Laat ons hopen dat het zo blijft. De bewoners kregen 10 dagen geleden hun eerste vaccinatie toegediend. Misschien werken de antistoffen al bij een groot aantal van onze mensen”, hoopt hij.

Ook in de assistentieflatjes van Den Dries langs de Parkstraat werd corona vastgesteld. Op 27 bewoners stelde men 5 positieve gevallen vast. “Net als in het woonzorgcentrum is ook daar bezoek verboden. Boodschappen moeten aan de deur worden afgezet.”

Normaal zouden de bewoners van het woonzorgcentrum volgende week hun tweede spuitje krijgen. “Op dit moment hebben we nog geen nieuws over de volgende ronde. Ik heb geen idee of dit doorgaat of of dit verplaatst wordt”, besluit Stevens.

(NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier