1,7 miljoen voor uitbreiding Polyglot

Redactie KW

De kleuterschool van De Polyglot, de GO! basisschool in Spiere-Helkijn, wordt binnen de vijf jaar uitgebreid. De voorbije jaren liep het leerlingenbestand exponentieel op. De Vlaamse gemeenschap trok 1,7 miljoen euro uit voor de toekomstige nieuwbouw.

Het GO!-onderwijs van de Vlaamse gemeenschap besloot in oktober vorig jaar dat het 135,9 miljoen euro zou investeren in de schoolinfrastructuur in Vlaanderen. Uitgebreide studies zouden de ‘gelukkige’ projecten moeten aanwijzen. Een daarvan werd nu al duidelijk. Voor de kleuterschool in Spiere-Helkijn wordt 1,7 miljoen euro uitgetrokken. De school ziet het aantal kleuters de laatste jaren snel stijgen.

Containerklassen

“Momenteel hebben we 226 kleuters in onze school, en 278 leerlingen in het lager”, zegt Marijke Desmet, directeur van de Polyglot. “Het werd echt te krap. Daarom moesten we onze toevlucht zoeken in drie containerklassen.”

De laatste containerklas werd in november 2020 geplaatst. De andere twee staan er al zeven jaar. “Er staan ook werken op de planning waarbij we in die klassen sanitaire infrastructuur zullen aanbrengen. We weten immers niet wanneer de nieuwe schoolgebouwen er komen, alleen dat dat binnen de vijf jaar zal zijn.”

Ook de exacte locatie van de uitbreiding is nog niet geweten. “Ik kreeg enkel de melding dat de scholengroep 1,7 miljoen euro voorziet. Maar uiteraard ben ik heel blij met de ontwikkelingen. Dit was ook niet op vraag van de school zelf. De scholengroep GO! onderzoekt zelf welke scholen aan uitbreiding toe zijn.” In het voorjaar komt de GO! Scholengroep samen om het project verder te ontwikkelen.

Tweetaligheid

De verklaring voor het grote succes van De Polyglot zoekt directeur Marijke Desmet niet al te ver. “Mond-tot-mond-reclame, zo simpel is het. En onze tweetaligheid is uiteraard ook een meerwaarde. Franstalige kinderen leren hier het Nederlands tot in de puntjes, Vlaamse leerlingen leren het Frans perfect aan.” (JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.