17-jarige Emma Hochedez zet zich in voor Dierenvoedselbank

Redactie KW

inds kort staat er een inzamelbak voor dierenvoeding voor de woning van Emma Hochedez in de Garenstraat in Moen. De inzamelbak is onderdeel van de Dierenvoedselbank Zuid-West-Vlaanderen vzw.

Emma Hochedez (17) was van nabij betrokken bij de oprichting van de voedselbank. “De vereniging werd door een goede vriendin van mijn moeder opgericht. Ik ben zelf een dierenvriend en dus wilde ik ook wel mijn steentje bijdragen aan dit goed doel. Zo werd ik, samen met mijn vader, lid van de vereniging en konden we voor onze woning een inzamelbak plaatsen.”

Bedoeling is om overschotten van dierenvoeding in te zamelen. “Als iemand dus dierenvoeding over heeft, kan hij die hier altijd in de kist deponeren. Er staan in de regio diverse bakken opgesteld. Wij brengen alle ingezamelde voeding samen en verdelen die daarna onder de mensen die de voeding kunnen gebruiken.”

200 dieren

De mensen die een voedselpakket voor hun dieren krijgen, moeten bekend zijn bij het OCMW of bijvoorbeeld in schuldbemiddeling zitten.

Volgens Emma zijn er toch meer adressen waar de Dierenvoedselbank voeding moet leveren dan je zou denken. “De vraag is inderdaad wel groot. We organiseren elke eerste weekend van de maand een bedeling. De laatste keer hadden we 90 honden en 104 katten als ‘klant’, naast nog een aantal hamsters, konijnen, vogels tot zelfs een papegaai.”

“Ik ben zelf een dierenvriend en dus wilde ik ook wel mijn steentje bijdragen”

Het inzamelen van het dierenvoedsel loopt vrij goed. “We hebben het liefst honden- en kattenkorrels. Uiteraard zijn ook andere dierenvoedingen welkom.”

Soms gebeurt het dat er ook eten moet worden bijgekocht. Ook daar heeft de Dierenvoedselbank een oplossing voor.

SPAARPOTTEN

“We hebben in heel wat winkels en cafés onze spaarpotten staan waarin men de ‘rostjes’ kan deponeren. Met dat geld kunnen we dan bepaalde zaken aankopen.”

De inzamelbak in Moen staat in de Garenstraat 8. Meer info kan verkregen worden via de facebookpagina van Dierenvoedselbank Zuid-West-Vlaanderen vzw. (GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier