17.500 euro achterstallige boetes en onbetaalde belastingen geïnd bij grote controles in Nieuwpoort en Kortemark

Tijdens grootschalige controles in Kortemark en Nieuwpoort is maandag zo’n 17.500 euro aan achterstallige verkeersbelasting en openstaande boetes geïnd. Het ging om een samenwerking tussen de politie Westkust, politie Polder, douane en Vlaamse Belastingdienst.

© foto Getty

De controles vonden plaats in de Roeselarestraat in Kortemark en de Kinderlaan in Nieuwpoort. De Vlaamse Belastingdienst inde maar liefst 14.000 euro aan achterstallige verkeersbelasting bij 20 verschillende voertuigen. De douane inde op zijn beurt zo’n 3.500 euro openstaande boetes. Er werd bovendien een bestuurder betrapt op sluikinvoer van alcohol, waarop hij een boete van 473 euro moest betalen.

De politie Westkust en politie Polder stelden tot slot nog heel wat overtredingen vast. Zo blies een bestuurder ‘alarm’ tijdens een alcoholtest, had een bestuurder geen geldig rijbewijs en waren drie voertuigen niet op orde met de keuring. Twee voertuigen waren dan weer niet in orde met hun verzekering en daarnaast waren er nog inbreuken omtrent het zekeren van de lading, het dragen van de gordel en het rijden met versleten banden.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.