Update
17 Vlaamse ski-organisaties beslissen om al hun reizen tot en met de krokusvakantie te annuleren

“Door het huidige corona-klimaat, zowel in België als in onze gastlanden Oostenrijk, Italië en Frankrijk, is het niet opportuun om nu georganiseerde skireizen te laten doorgaan. Daarenboven hebben de verplichte quarantaine- en testmaatregelen een te grote impact op de terugkomende reizigers en de kans dat hierin snel versoepeld zal worden is nihil”, zegt Tom Hoornaeert van Vos Travel uit Roeselare. Net als 16 andere Vlaamse ski-organisaties waaronder ook Famiski uit Gullegem en Tramontana uit Waregem werd beslist alle reizen tot en met de krokusvakantie te annuleren.

© (Foto Unsplash)
© (Foto Unsplash)

“We volgen hiermee de oproep van onze overheid die het reizen momenteel erg sterk afraadt. Met deze beslissing willen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen en ons profileren als een professionele en betrouwbare sector. Alle reizigers worden persoonlijk op de hoogte gebracht via de reisorganisatie waar ze hun skireis geboekt hebben. We hopen – en gaan ervan uit – dat de situatie in het voorjaar sterk zal verbeteren, in die mate dat het mogelijk moet zijn om terug op een veilige en adequate manier wintersportvakanties te organiseren. Veel zal uiteraard afhangen hoe de cijfers verder blijven evolueren en in welke mate de vaccinatie zal uitgerold zijn. We plannen een heropstart na de krokusvakantie”, klinkt het.

Dat de krokusvakantie van 2020 de hefboom was voor de verspreiding in Europa van het coronavirus, staat buiten kijf. “Omwille van de beperkte informatie omtrent het virus, konden de reizigers (skiërs, maar ook andere reizigers) op dat moment, de ernst en omvang van deze dreigende pandemie onmogelijk inschatten. We vinden het dan ook betreurenswaardig dat de wintersporters in deze, continu gestigmatiseerd worden.”

“Net zoals de hele reissector blijven we vragende partij voor een eenvormig en duidelijk Europees beleid inzake het reizen. Dit om de Belgische reisindustrie haar concurrentiële positie op de Europese markt te kunnen handhaven. Een scenario waarbij de Vlaamse touroperators en reisorganisatoren hun (zelf) geannuleerde contracten dit seizoen nog ingenomen zien worden door andere Europese landen, waar er minder strenge regels gelden, is nefast voor de toekomst van de Vlaamse reisindustrie”, besluiten de ski-organisaties.

Deze 17 organisaties schrappen alle reizen tot en met de krokusvakantie: Aktief-ski, Alpina Ski, Arena Travel, Axion Ski, Carolus Ski, Famiski, JOSK Reizen, Skifriends , Snowdream, Snowfriends, SnowMania, SnowPlus, Sporty Ski, Staes Skivakanties, Tramontana, Travelwhite en VOS Travel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.