150 ziekenhuismedewerkers voeren ‘stil’ protest

© (Foto FM)
Redactie KW

Om en bij de 150 ziekenhuismedewerkers hielden vanmorgen om 10.30 uur een ‘stil’ protest voor de spoedopname van de Sint-Jozefskliniek. Ze willen dat de politieke overheid nu de gedane beloftes omzet in daden.

“Het applaus, de witte vlaggen en zoveel steun, het was hartverwarmend”, zegt vakbondsafgevaardigde Filip Nuyttens van ACV-Puls. “Die solidaire stroom in de sector en in de samenleving blijven we in ons hart dragen. Ook de politieke overheid betitelde de non-profitsector ineens als een essentiële sleutelsector. Maar zal die overheid dan eindelijk ook de fundamentele problemen van de sleutelsector oplossen? Of was het maar een schouderklopje voor eventjes? De erkenning en waardering moeten nu omgezet worden in fundamentele verbeteringen.”

ACV-Puls vindt het hoog tijd voor een nieuw non-profitpact. “Met meer loon voor elke werknemer, aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, minder werkdruk en meer personeel op de werkvloer en géén besparingen maar investeringen. Daarom riep de syndicale delegatie van ACV-Puls het personeel van de Sint-Jozefskliniek op tot actie.”

Die actie bestond uit een stille flashmob. Zowat 150 personeelsleden namen hieraan deel, uiteraard rekening houdend met alle geldende coronamaatregelen. Het enige lawaai was het applaus voor zichzelf en een vertrekkende ambulance. “Wij voeren geen actie tegen onze werkgever”, verduidelijkte Filip Nuyttens nog. “Wel willen wij een signaal geven aan de overheid, luister naar ons, doe iets voor ons, anders wordt het straks een wandeling in Brussel”, besloot hij.

(FM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier