150 mensen ontdekken Sint-Baafs-Vijve bij nacht

© gf
Redactie KW

Op 29 oktober vond Senteboas Snachts plaats. Tijdens die belevenisvolle wandeling ontdekten 150 mensen enkele aparte kantjes van Sint-Baafs-Vijve. Het evenement was een organisatie van Stadlandschap West-Vlaamse Hart, Natuurpunt De Torenvalk en enkele verenigingen uit Wielsbeke en Sint-Baafs-Vijve.

Stadlandschap West-Vlaamse Hart organiseert activiteiten om een West-Vlaams plaatsje in de spotlights te zetten. “In onze omgeving zijn er verschillende mooie, authentieke en verrassende plaatsjes die een ommetje waard zijn. Vaak zijn die niet gekend bij de inwoners van de regio”, zegt Valérie Meert van de organisatie.

“Daarom zet het Stadlandschap sterk in op omgevingsrecreatie. Samen met de gemeenten en verschillende organisaties zoeken we dan naar innovatieve activiteiten in de sfeer van natuur, landschap en streekidentiteit.”

Cultuur

De wandeling begon aan OC Den Aert en deed onder meer de Sint-Bavokerk, het jaagpad langs de Leie en het Schoondalbos aan. Frédéric Depypere uit Ooigem was een van de wandelaars die graag Sint-Baafs-Vijve ging ontdekken. “De schilderijtjes van de Wielsbeekse afdeling van de Waregemse kunstacademie waren zeker de moeite waard. Die stonden opgesteld langs het jaagpad. In het speelbos stootten we op een aantal feeërieke poppen en we konden ook genieten van een stukje comedy van actrice Veerle Malschaert”, zegt hij.

© gf

Alle activiteiten langs de wandeling leerden de bezoeker iets meer kennismaken met de cultuur en de gevarieerde natuur van Sint-Baafs-Vijve. Achteraf verwarmden de wandelaars zich nog met een drankje aan OC Den Aert. (NVR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.