150 fietsers rijden Egemse Achielle’s Retro Ride

Voor de gelegenheid werd de retro-kledij vanonder het stof gehaald! © JG
Redactie KW

Op zondagnamiddag 11 september organiseerde de firma Dija-Oostcolor voor de derde keer een Achielle’s Retro Ride. Zo’n 150 enthousiaste fietsers, uitgedost in aangepaste outfit, namen deel aan de gezellige rondrit.

Vanaf 11 uur werden de deelnemers aan de Retro Ride, met hun Achielle fiets, op het bedrijf verwacht. Voor wie dit wilde werd een rondleiding gegeven in de productiehal, waar de fietsen gemaakt worden. Om en bij de 70 mensen maakten van deze gelegenheid gebruik. Om 12 uur was er voor iedereen dan soep voorzien en boterhammen met Flandrien-kaas. Nadat de nodige energie opgedaan was trok de bonte bende, waarvan nagenoeg iedereen in retro stijl gekleed was, zich op gang voor een rondrit van om en bij de 30 km langs landelijke wegen.

De begeleiding gebeurde door de Flandria-club, die met hun retro motoren de sfeer nog versterkten. Onderweg werd halt gehouden in Ardooie in ‘t Hazeveld voor een lekkere Kwaremont met een appel en in het Pittemse Verbiestcentrum voor een Frisse Omer met een koekje. Bij terugkeer op het bedrijf wachtte nog een gin-tonic met Blind Tiger Gin en een deugddoend pakje frietjes. Na afloop waren er enkel enthousiaste reacties op te tekenen. Iedereen vond het, mede dankzij het mooie weer, een onvergetelijke ervaring en een prachtige organisatie en maakte nu reeds plannen voor een volgende editie.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier