15 positieve coronatesten in het Koekelaarse WZC Meunyckenhof

Redactie KW

Woensdag werden heel wat bewoners van woonzorgcentrum Meunyckenhof getest. Vrijdag 30 oktober liet het WCZ de resultaten weten via een post op Facebook. Er bleken 15 bewoners besmet met het coronavirus in verschillende afdelingen, waardoor een volledige reorganisatie nodig is.

Woensdag werden heel wat bewoners van woonzorgcentrum Meunyckenhof getest. Vrijdag 30 oktober liet het WCZ de resultaten weten via een post op Facebook.

Aparte covidafdeling

Er bleken 15 bewoners besmet met het coronavirus, van wie 2 bewoners lichte symptomen vertonen. Het woonzorgcentrum is verspreid getroffen. Er zijn 3 bewoners besmet van Zomertuin, 3 bewoners van Klokkezicht, 6 bewoners van Avondzon en 3 bewoners van Horizon.

Alle bewoners met een coronabesmetting worden daarom samengebracht op een covidafdeling, de zogenomende cohortezorg. Er werd gekozen om de bewoners met covid samen te brengen op de afdeling Avondzon, op het eerste verdiep van de nieuwbouw. Door deze cohortezorg worden de andere bewoners beschermd voor eventuele verdere verspreiding van het virus. Bovendien kan een kwaliteitsvollere zorg uitgebouwd worden door de efficiënte organisatie die cohortezorg met zich meebrengt

Interne reorganisatie

Dit betekent dat er intern moet gereorganiseerd worden. De huidige bewoners die wonen op Avondzon en niet besmet zijn, moesten naar een andere afdeling overgebracht worden. Bewoners die wel besmet zijn, verhuisden naar de covidafdeling.

De betrokken families werden al op de hoogte gebracht. De organisatie van de verhuis werd deze vrijdagnamiddag opgestart en is vlot verlopen, staat te lezen op Facebook. De covidvrije bewoners blijven tot tegenbericht op hun kamer. Er wordt hierbij maximaal aandacht besteed aan zowel de fysische als de psychologische zorg voor deze bewoners.

Bezoek via Skype voor covidpatiënten

Ook voor bezoek zijn er enkele veranderingen. Bezoek in de Koeke Loere voor andere bezoekers kan voorlopig niet. Vanaf maandag 2 november is bezoek op de kamer niet toegelaten voor besmette bewoners op de covidafdeling, uitgezonderd bij bewoners in terminale toestand. Wel biedt het WCZ Skype en digitale bezoeken aan. Familie kan een contactmoment reserveren via de website van het WCZ. Skypemomenten worden voorbehouden voor bewoners op de covidafdeling. Voorlopig kan dit niet uitgebreid worden naar de andere bewoners omwille van personeelsbezetting.

Voor de covidvrije bewoners is bezoek op de kamer wel toegelaten, voor één vast geregistreerde bezoeker en dit beperkt tot 30 minuten. Een mondmasker blijft verplicht. De bezoekdagen blijven dinsdag, donderdag en zaterdag. De geregistreerde bezoeker kan twee dagen per week op bezoek komen. Partners kunnen komen op dinsdag, donderdag en zaterdag. Afwijkingen en eventuele reeds toegekende afwijkingen worden voorlopig niet meer toegestaan. Ook de gewone bezoekmomenten moeten gereserveerd worden via de reservatie-agenda op de website van het WCZ.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.