15 nieuwkomers krijgen inburgeringsattest van schepen en burgemeester

Redactie KW

Woensdag werden een vijftiental jongeren, nieuwkomers in West-Vlaanderen, tussen 15 en 19 jaar uitgenodigd op het stadhuis van Menen om hun inburgeringsattest in ontvangst te nemen. Zij volgden een inburgeringstraject van Safard Miljard.

“Om deze jongeren te feliciteren en hen aan te moedigen om hun integratieproces verder te zetten, nodigden we ze uit op het stadhuis om hun attest te overhandigen”, vertelt schepen Angelique Declercq. “In het voorjaar zet Safar Miljard in op het vinden van hetzij vakantiewerk of vast werk. Tijdens de zomervakantie volgen ze dan nog een intensieve cursus maatschappelijke oriëintatie. Dankzij dit inburgeringstraject creëren we een goede startpositie voor deze jonge nieuwkomers.”

Op de foto negen van de geslaagden – niet iedereen wilde op de foto – met naast de schepen van Integratie en Gelijke Kansen Angelique Declercq en burgemeester Eddy Lust ook nog Wahid Al Hamou, Shuayb Ali Ismail, Ali Alibekov, Abedullah Amarkhel, Fawad Dawlat Zai, Nada Douaouda, Vijay Jude Anton Delvera, Mohammad Parwana en Abel Tewelde. (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier