15 nieuwe besmettingen in Zuid-West-Vlaanderen

Redactie KW

Volgens de meest recente en geverifieerde cijfers bij de W13 werden donderdag 13 augustus 15 mensen positief getest op het coronavirus in Zuid-West-Vlaanderen.

In de periode van 7 tot en met 13 augustus werd bij 59 mensen een coronabesmetting vastgesteld. In de gemeenten Anzegem, Wielsbeke en Spiere-Helkijn waren er de voorbije week geen nieuwe besmettingen.

In Deerlijk, Avelgem en Kuurne werden er donderdag geen positieve besmettingen vastgesteld. In Lendelede, Kortrijk, Zwevegem, Waregem en Wervik was er donderdag 1 nieuwe besmetting. Wevelgem telde er 2, Menen 3. In Harelbeke testten vijf mensen donderdag positief op het coronavirus. Het weektotaal komt voor Harelbeke daarmee op 9.

Het aantal besmettingen van 7 tot en met 13 augustus: Kortrijk 9, Kuurne 5, Harelbeke 9, Deerlijk 1, Zwevegem 3, Wevelgem 7, Anzegem 6, Avelgem 0, Spiere-Helkijn 0, Wielsbeke 0, Waregem 7, Lendelede 1, Menen 7 en Wervik 4.

De trend is duidelijk dalend in de regio.

Deze cijfers zijn de meest recente en geverifieerde cijfers van de W13, de vereniging van de 14 OCMW’s van Zuid-West-Vlaanderen in samenwerking met de Huisartsenkring Zuid-West-Vlaanderen. (MVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier