15 corona-overlijdens en nog 8 covid-patiënten in Tielts ziekenhuis

© WMe
Redactie KW

Het Tieltse ziekenhuis telt op dit moment nog acht bevestigde covid-19-patiënten, van wie een persoon nog op de afdeling intensive care ligt.

Burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V) deelde in de gemeenteraad van donderdagavond cijfers mee die heel dicht in de buurt kwamen, maar het ziekenhuis leverde vrijdagmorgen een licht bijgestuurde versie. Zo snel verandert de situatie.

Het Sint-Andriesziekenhuis laat ook weten dat er de voorbije weken 15 corona-overlijdens te betreuren vielen. Intussen hebben ook al 89 patiënten het ziekenhuis gezond en wel mogen verlaten. 28 medewerkers testten positief op het virus van wie er inmiddels alweer 18 aan het werk zijn.

Niemand positief in woon-zorgcentra

Schepen van Ouderen- en Gezondheidsbeleid Pascale Baert (Iedereen Tielt) gaf mee dat er in de woon-zorgcentra Deken Darras en Samen (het vroegere Sint-Andries) zowel bij bewoners als personeel geen negatieve gevallen werden genoteerd.

In de residenties Adagio en Ampe zijn nog geen tests uitgevoerd. “Dat komt omdat de overheid andere zorginstellingen voorneemt, maar de tests voor de bewoners in de assistentiewoningen zijn wel in voorbereiding”, aldus de schepen. (TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier