15.000 feestvierders zetten nieuwjaar in op ‘t Zand in Brugge

© Benny Proot
Redactie KW

Zowat vijftienduizend mensen hebben de overgang naar het nieuwe jaar op ‘t Zand gevierd. Ze zongen mee met Brugge Feest van oud naar nieuw en genoten bijna een kwartier van het vuurwerk.

In tegenstelling met Brussel werd het nieuwe jaar in Brugge wel met een knallend vuurwerk ingezet. Klokslag om middernacht spatten de vuurpijlen in de nabijheid van ‘t Zand bijna een kwartier lang in de lucht open. Na het vuurwerk werd de massakaraoke Brugge Feest van oud naar nieuw verder gezet, al viel op dat heel wat mensen toen al andere oorden opzochten.

15.000 feestvierders zetten nieuwjaar in op 't Zand in Brugge
© Benny Proot

Bijna drie uur lang konden de feestvierders onder leiding van ‘dirigent’ Nico Blontrock meezingen met enkele tientallen ambiancenummers. Om alles in goede banen te leiden, zette de Lokale Politie 25 extra manschappen in. Op een videoscherm werd het publiek aangemaand zelf geen vuurwerk af te steken. Deze boodschap werd goed opgevolgd door de aanwezigen, want de feestgangers schoten beduidend minder vuurwerk af dan bij voorgaande jaren. Op aangeven van de Lokale Politie diende Blontrock het publiek wel te waarschuwen voor zakkenrollers in het publiek, maar alles bij elkaar dook Brugge op ‘t Zand relatief rustig het nieuwe jaar in.

(SVV – foto’s BP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier