15.000 euro subsidie voor Sint-Martinusinstituut om beweegvriendelijke speelplaats te creëren

© GC
Redactie KW

Het Sint-Martinusinstituut in Koekelare krijgt van de Vlaamse Regering een subsidie van 15.000 euro voor het creëren van een beweegvriendelijke speelplaats.

“De Vlaamse Regering maakt 1,728 miljoen euro vrij om 114 schoolspeelplaatsen avontuurlijker en beweegvriendelijker te maken“, vertelt gemeenteraadslid Jolien Lootens (N-VA). “Het is de bedoeling om de speelplaatsen voor sport en spel in te zetten binnen een brede schoolwerking en ze ook aan te bieden aan het jeugdwerk en de bredere lokale gemeenschap.”

In Koekelare zal 15.000 euro geïnvesteerd worden om de speelplaats van het Sint-Martinusinstituut attractiever en uitdagender te maken. Vlaams Minister van Sport Philippe Muyters meent dat als we in Vlaanderen een echte sport- en beweegcultuur willen we kinderen en jongeren op zoveel mogelijk manieren en momenten moeten prikkelen om te bewegen.”

“Een origineel ingerichte omgeving die goesting geeft om te bewegen is daar volgens de minister een handig middeltje voor. Als lokale N-VA-afdeling verwelkomen wij deze investering van de Vlaamse Regering. Kwalitatieve sport- en speelruimte zijn immers een belangrijk aandachtspunt voor ons”, aldus Jolien Lootens.

(BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier