145 Vrijwilligers voor Make Belgium Great Again komen samen in Assebroek

Burgermeester Dirk De fauw met de talrijke vrijwilligers. © foto SR
Redactie KW

In het Daverlo in Assebroek kwamen zaterdagmiddag 145 vrijwilligers bijeen die zullen helpen bij 27 verschillende organisaties.

Het waren Bruggelingen die ingegaan waren op de oproep van Frances Lefebure om in het kader van haar programma op VTM Make Belgium Great Again zich te melden bij vrijwilligerswerk. Het was de bedoeling om in alle Vlaamse provincies duizend mensen te laten werken vandaag.

Mensen op wachtlijst

Ze mochten opgeven in welke branche ze wilden terecht komen en wat hun sterktes waren, maar pas na de uiteenzetting van Frances werd er geloot en wisten de vrijwilligers waar ze heen moesten. Daarbij waren er ook heel wat unieke organisaties waaronder het Stoomcentrum in Maldegem die al jaren stoomlocomotieven opknapt, het kattenadoptiecafé en de Vrienden der Blinden aan de Westkust.

Burgermeester Dirk De fauw en Frances Lefebure.
Burgermeester Dirk De fauw en Frances Lefebure.© foto SR

Ook voor Frances was het een grote verrassing waar zij voor enkele uren zou terecht komen. Burgemeester Dirk De fauw wees op de grote belangstelling want heel wat mensen stonden nog op de wachtlijst. Hij wees er op dat Brugge de enigste stad in Vlaanderen is met een eigen vrijwilligerscentrale. Het aantal vrijwilligers die in Brugge actief zijn is de laatste jaren met 4% gestegen. Toch staan er nu nog steeds 129 vacatures voor vrijwilligers open.

Engagement van minderjarigen

Schepen Mathijs Goderis onderstreepte de jaarlijkse vrijwilligersbeurs en de vrijwilligersmarkt voor anderstaligen. Nog tot in de late namiddag zijn de 145 vrijwilligers op de verschillende locaties actief om taken uit te voeren. Er kwamen ook heel wat aanvragen binnen van min 16-jarigen maar die werden niet weerhouden omdat zij onder die leeftijd niet mogen werken. VTM was wel vol lof voor het engagement die de jongeren toonden.

(SR/foto SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier