145 bewoners verhuizen eind 2022 van woonzorgcentrum Minnewater naar Mintus

In een modelkamer poseren Voorzitter van Mintus Pablo Annys, burgemeester Dirk De fauw, architecte Ann Vandycke en enkele mensen van Mintus. © SR
Redactie KW

Het nieuwe woonzorgcentrum Mintus aan de Sint-Pietersmolenstraat in Brugge zal eind 2022 in gebruik genomen worden.

In februari van dit jaar werd de bouwvergunning afgeleverd en intussen zijn de bouwwerken reeds opgestart. Het is de bedoeling dat de huidige 145 bewoners van het woonzorgcentrum Minnewater naar daar verhuizen, samen met nog 90 andere bewoners. Er zal aandacht zijn voor mensen die verschillende noden hebben waaronder dementie, maar ook psychiatrische patiënten en mensen met een niet aangeboren hersenletsel.

Nu kunnen de bewoners van het Minnewater reeds in hun eigen woonzorgcentrum kennis maken met een modelkamer van hun toekomstig verblijf. De modelkamer in het Minnewater werd gebouwd op ware grootte met veel oog voor detail. Alle vaste meubilair, ramen, deuren, sanitaire voorzieningen en wandtegels zijn aangebracht zoals de kamers er in werkelijkheid kunnen uitzien. “Dankzij de modelkamer kunnen bewoners en familieleden al eens wennen aan hun nieuwe huisvesting. Zo worden ze nauw betrokken. Familieleden en medewerkers kunnen intussen opmerkingen maken over de inrichting en werkbaarheid. Met die opmerkingen kan dan zoveel mogelijk rekening gehouden worden. Zo kan de verhuis voor de bewoners van het Minnewater ook beter voorbereid worden. Ze weten wat ze er kunnen verwachten”, vertelt voorzitter van Mintus Pablo Annys.

Nu telt Mintus 837 bedden, maar dat worden er meer dan duizend met de komst van het nieuwe woonzorgcentrum. Intussen wordt nagedacht over de toekomst van de site Minnewater.

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier