140 motards steunen ouders van verdwenen Jelle

De organisatoren van het succesvolle motortreffen met als tweede en derde van links de ouders van de verdwenen Jelle Vandemaele. © Foto JS
Johan Sabbe

Zondag was het precies een jaar geleden dat de uit Torhout afkomstige Jelle Vandemaele (27), die in z’n eentje in een appartement in Roeselare woonde, spoorloos verdwenen is. Om die trieste verjaardag in de verf te zetten, werd een motortreffen georganiseerd.

Liefst 140 motards daagden voor het treffen ‘Doorzetten voor Jelle’ op. In totaal, bijzitters inbegrepen, vormden ruim tweehonderd mensen de lange, indrukwekkende motorsliert, die door de politie begeleid werd. De start had omstreeks 9 uur aan Syntra West in Roeselare plaats en eindigde rond 11.30 uur aan het vroegere kerkje van de wijk De Goede Herder in Torhout. Daar kon iedereen zich onder een stralende zon te goed doen aan frietjes en een snack naar keuze.

Geen zorgeloze minuut meer

De grote opkomst was uiteraard een hart onder de riem voor de familie en vrienden van Jelle, op de eerste plaats voor zijn ouders Dirk Vandemaele en Hilde Bardyn, die in Torhout wonen. “Nu al een jaar lang leven we in grote onzekerheid over wat er met onze zoon gebeurd is”, zeggen ze. “Sinds hij op 10 april 2015 niet op zijn werk in het Eethuis Pieter in Roeselare kwam opdagen, ontbreekt elk spoor van hem. Maar we geven niet op. We hopen nog altijd op een teken van Jelle. We willen blijven zoeken totdat we weten wat er gebeurd is, hoe zwaar dit voor ons ook is en hoeveel energie het ook kost. Het voorbije jaar hebben we geen zorgeloze minuut meer gekend. Gelukkig zijn er de zovele mensen die ons door dik en dun blijven steunen.”

Het motortreffen werd georganiseerd door de vzw Doorzetten voor Jelle, die na de verdwijning van de jongeman opgericht werd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.