140 Deelnemers aan vijftiende retrofietsweekend in Oudenburg

Zaterdagmorgen sprongen liefhebbers van oude fietsen en van de hoge bi op het stalen ros voor de eerste toertocht van het retrofietsweekend. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Zaterdagmorgen sprongen liefhebbers van oude fietsen en van de hoge bi op het stalen ros voor de eerste toertocht van het retrofietsweekend, een organisatie van Onvergetelijke Retrofietsen Ettelgem (ORE).

De vereniging werd in 1993 opgericht door Eric Delanghe, samen met Eric Desmet met als doel de retrofietsen weer in de actualiteit te brengen. Naast enkele tochten organiseert ORE jaarlijks een kampioenschap in Oudenburg.

Na het overlijden van Eric Delanghe namen Eric Desmet en zijn echtgenote Ria Dely het voortouw bij ORE. “Het is voor de vijftiende keer dat we samen dit weekend organiseren, met uiteraard hulp van veel vrijwilligers”, zegt Ria aan de start van de rit.

Feest in de Arnolduszaal

Zaterdag rijdt de kleurrijke groep van Oudenburg naar Stene, via de Viertorre in Oostende naar Bredene waar twee stops voorzien zijn: aan de Zeemeeuw en aan Hoeve De Plasse. Rond 17 uur keren ze naar Oudenburg terug om na een stop op de markt zich op te maken voor een etentje en aansluitend feest in de Arnolduszaal.

Zondag 14 juli vertrekt de tweede rit om 10 uur aan de Abdijhoeve om via Varsenare naar het domein van Tudor te rijden. De volgende stop is aan de Snelle Duif in Snellegem om daarna via Bekegem naar het vertrekpunt terug te keren waar nog het avondmaal kan worden genuttigd.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier