14-jarige basketspeler is genoemd naar betreurde legende Kobe Bryant

Basketter Kobe Thoen met zijn moeder Ingeborg Van De Voorde. © Foto Coghe
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

De pas verongelukte basketter Kobe Bryant was wereldvermaard. Ook in onze streken was hij zeer goed bekend en kende hij veel bewonderaars. Kobe Thoen, bijvoorbeeld, werd naar hem genoemd.

De vader van Kobe Thoen (14), Frederick, speelde vroeger basket op een bescheiden niveau en had grote bewondering voor de ster. Zijn moeder, Ingeborg, vond de naam wel mooi. Toeval of niet, Kobe is zelf gebeten door het basketbal.

De jongeman, die in Kortemark woont, was een enthousiaste jeugdspeler van Red Sharks Koekelare, maar speelt dit seizoen even niet meer door omstandigheden. Veel gerenommeerde clubs tonen echter belangstelling. Kobe volgt ook de ingesteldheid van zijn grote voorbeeld Kobe Bryant: met hard werk kom je overal.

Bezeten door basket

“Voorlopig speelt hij, door omstandigheden, dit seizoen even geen basket meer”, vertelt Ingeborg. “Maar hij werkt momenteel hard om er volgend seizoen weer volledig te staan. Hij is bezeten door zijn basket, zo erg zelfs dat hij er later ‘iets’ mee wil doen. Wat dat wordt, dat moeten we nog zien, maar voorlopig zijn natuurlijk wel zijn studies prioritair.” (RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier