13 West-Vlaamse buurtprojecten in landelijke gemeenten krijgen financiële steun

© Getty Images/iStockphoto
Olaf Verhaeghe

In het kader van Buurten op den Buiten krijgen 13 lokale projecten in landelijke West-Vlaamse gemeenten projectsubsidies van de Koning Boudewijnstichting. De focus ligt op projecten die de sociale cohesie tussen buurtbewoners versterken en zo de buurt levendig houden. Elk project ontvangt tussen de 750 en 5.000 euro.

“De afgelopen maanden speelde ons sociaal leven zich voornamelijk af tussen vier muren. Nu de coronamaatregelen versoepelen, hebben we meer dan ooit nood aan een gemoedelijke babbel, niet het minst met mensen uit onze eigen buurt”, zegt Zuhal Demir, N-VA-minister van Omgeving. “Via Buurten op den Buiten ondersteunen we lokalen buurtgroepen die met creatieve projecten net aan die vroeg tegemoet komen.”

Buurten op den Buiten is een initiatief van de Koning Boudewijnstichting in samenwerking met de Vlaams Landmaatschappij. In heel Vlaanderen worden 46 projecten voor sociale cohesie in landelijke gemeenten ondersteunt, samen goed voor 200.000 euro. Dertien van die projecten worden in West-Vlaamse gemeenten georganiseerd.

Zo is er de ontmoetingsruimte op de wijk Nieuwenhove in Oostkamp, Koekenbak van Oranje vzw in Damme, het voorleesproject De Letterkarre, Waterspeelplek Spoorpark en Kruiden in de Samentuin in Kortemark, het aanbieden van gezonde maaltijden in de kwetsbare wijk Dierdonk/Zwartegevel in Tielt, de Kapelse Pluk Ommegank in Schuiferskapelle en Ter Wielewalle in Pittem. Ook Iedereen vlonderend naar het Trefhof in Beernem, de aanleg van een nieuw petanqueterrein de groene long in Wingene, de Kazerne Vijfwegen in Staden, het Droomplein in Poperinge en Buurtsalon Krombeke, ook in Poperinge. Elk van de projecten krijgt een subsidie tussen de 750 en 5.000 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier