125 euro korting voor Wevelgemse organisaties die zich inzetten voor het goede doel

© SL
Redactie KW

Ter gelegenheid van de warmste week schonk het gemeentebestuur iedereen die een activiteit organiseerde 125 euro extra. Heel wat verenigingen gingen daarop in.

De gemeenteraad keurde een nieuwe regel goed die stelt dat verenigingen die een activiteit organiseren voor het goede doel een kredietnota van 125 euro kunnen bekomen. Het gaat alleen over kosten die ze bij de gemeente maken zoals de huur van gebouwen of van materiaal.

Wat is een goed doel?

“Dat is niet eenduidig te stellen”, aldus burgemeester Seynhaeve (CD&V). “Het goede doel moet een sociaal karakter hebben binnen de categorieën gezondheid, welzijn of slachtofferhulp. Niet bijvoorbeeld die projecten of organisaties die al een subsidie ontvangen vanuit het gemeentebestuur. En het hoofddoel van de activiteit moet het inzamelen van financiële of materiele steun voor een welbepaald doel zijn. De opbrengst van de activiteit in kwestie moet – na aftrek van de organisatiekosten -integraal naar dat goede doel gaan. De nieuwe regel start retroactief op 1 januari 2020. De maatregel zal op tijd geëvalueerd worden”, besluit burgemeester Seynhaeve. Er werd in totaal 10.000 euro gebudgetteerd.

De gemeenteraad stemde unaniem voor dit toch wel uniek reglement.

(SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten