114 leerlingen in West-Vlaanderen besmet met corona de afgelopen twee weken

715 leerlingen moesten de afgelopen twee weken in quarantaine (beeld ter illustratie). © belga
Redactie KW

In de derde en vierde week van het schooljaar werd er in West-Vlaanderen bij 114 leerlingen 30 personeelsleden een coronabesmetting vastgesteld. Dat blijkt woensdag uit cijfers van de CLB’s. Exact 715 leerlingen en 75 personeelsleden moesten in quarantaine.

Elke twee weken brengt het onderwijsveld een rapport uit met een overzicht van het aantal besmettingen in het onderwijs. De eerste twee weken van september waren er in West-Vlaanderen nog 79 besmettingen onder de leerlingen en 14 onder het personeel. 750 leerlingen moesten toen in quarantaine.

De laatste twee weken van september moesten 715 leerlingen in quarantaine, ongeveer evenveel dus. Maar het aantal besmettingen is wel omhoog gegaan. De laatste twee weken zijn er nog eens 114 leerlingen en 30 personeelsleden bijgekomen.

Die stijging is er in heel West-Vlaanderen. “Maar de cijfers zijn op dit moment helemaal niet verontrustend”, klinkt het bij Inge Van Trimpont, directeur van het GO! CLB, de koepel boven de CLB’s van het gemeenschapsonderwijs. “De cijfers komen overeen met hoe het virus zich momenteel onder de bevolking verspreidt. We zien ook dat de meeste leerlingen en leerkrachten het virus buiten de schoolmuren oplopen. Er is dan ook geen enkele reden om te denken dat de school een broeihaard van besmettingen zou zijn. En dat stemt ons alleszins gerust op dit moment.”

De meeste besmettingen vonden plaats in Antwerpen, waar 737 leerlingen en 123 leerkrachten positief testten. Oost-Vlaanderen kende 302 besmette leerlingen en 42 besmette leerkrachten. Vlaams-Brabant (187 leerlingen en 25 leerkrachten), het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (180 leerlingen en 53 leerkrachten) en West-Vlaanderen (114 leerlingen en 30 leerkrachten) vervolledigen de top vijf. In Limburg waren er het minste aantal besmettingen: daar waren 100 leerlingen en 13 leerkrachten besmet met het virus. (Belga/ BVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier