11 Juli-Komitee zet helden van Brugse zorgverlening in de bloemen

© SVV
Redactie KW

De Vlaamse en Europese vlag en die van ‘Vlaanderen feest!’ hangen inmiddels op de Markt van Brugge te wapperen en ook Jan Breydel en Pieter De Coninck zijn standbeeldgewijs helemaal klaar voor de festiviteiten naar aanleiding van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap.

De huidige coronamaatregelen speelt ook het 11-Juli Komitee Brugge parten. Deze vzw ziet zich genoodzaakt om de Vlaamse Feestdag in onze provinciehoofdstad op een meer bescheiden manier te vieren. Geen Breydel- en De Coninck Wandeltocht, geen optredens en geen academische zitting in het Brugse stadhuis.

Op vrijdag 10 juli vindt om 18 uur op de Markt wel de traditionele bloemenhulde plaats aan het standbeeld van Jan Breydel en Pieter De Coninck. Uiteraard volgens het geldende Covid-19-draaiboek. “Met deze hulde betuigen we onze dankbaarheid aan allen die, op welke manier ook, bijdroegen tot onze Vlaamse ontvoogding, welvaart en welzijn”, benadrukt Pol Van Den Driessche.

Onze helden

Op zaterdagmorgen 11 juli zullen de medewerkers van het 11 Juli-Komitee Brugge de personeelsleden van de meer dan twintig Brugse zorginstellingen en ziekenhuizen vereren met een grote bloemenruiker, om hen nadrukkelijk te bedanken en een mooie Vlaamse Feestdag toe te wensen. “Aan durf en creativiteit ontbrak het de zorgsector de voorbije maanden alvast niet”, aldus Pol Van Den Driessche, voorzitter van het 11-Juli Komitee vzw. “Daarom vinden we dat zij dit jaar erkenning en lof verdienen: van de poetsvrouw en kok over de verpleegkundige tot de spoedarts. Zij zijn onze Vlaamse helden.”

Nederlandstalige nummers

Nog op de ochtend van de Vlaamse Feestdag gaat de voormalige Brugse beiaardier Frank Deleu – de tijdelijke vervanger van Wim Berteloot – tussen 11 en 12 uur een concert geven met enkel Nederlandstalige nummers. Diezelfde zaterdagvoormiddag kaapt Burgrock vzw van 10 tot 12 uur de (jongeren)radiozender Villa Bota (106.4 FM) om een radioshow met interviews en muzieksessies uit te zenden.

“Ondertussen werken we volop verder om er volgend jaar een onvergetelijk tweeluik van te maken. En geloof me, het zal de moeite zijn”, belooft Pol Van Den Driessche.

(svv)

www.elfjuli.org

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier